Un studiu realizat de compania TINYPulse arată că angajații din IT sunt mai putin fericiți la birou decât cei din alte domenii. În cercetare au fost incluse 2200 de persoane din domenii diferite, inclusiv IT, de la companii mici, medii și mari de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Studiul a arătat că majoritatea respondenților din IT sunt dezamăgiți de diferite aspecte ale jobului lor, scrie WSJ.

Atunci când au fost puși să dea o nota gradului de fericire de la serviciu, unde 1 a fost nota cea mai mica, iar 10 cea mai mare, doar 19% dintre lucrătorii din IT au ales 9 sau 10. În ansamblu, IT-iștii s-au dovedit a fi cu 14% mai puțin fericiți la muncă decât angajații din alte domenii.

Lipsa posibilităților de creștere și a oportunităților de a învăța au fost pe primele locuri la capitolul nemulțumiri. Doar 36% dintre informaticieni au spus că au un drum clar în viață, fată de 50% cât a fost media în alte domenii.

Profesioniștii IT nu simt nici ca firmele pentru care lucrează îi susțin în carieră. Doar 26% au declarat că se bucură de sprijin de nota 9 sau 10.

 

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

    Un comentariu

  1. Casian iulie 14, 2015 at 3:31 pm Răspunde

    🙂

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.