Azi vă invit să ”vorbim” puțin despre campania ”NU-ȚI ÎNTOARCE SPATELE”. În primul rând că este o campanie al naibii de eficientă, zic eu, până la urmă cine nu a avut măcar o dată-n viață dureri de spate.

Ieri pe Național Arena s-a jucat ”El Clasico de România” Steaua-Dinamo, înainte de meci vedeam pronosticuri cu cel puțin 3 goluri marcate, dar scorul final a fost un sec 0-0. Oricum, să revenim.

Scopul

Scopul campaniei este unul precis, cum scrie și pe Facebook ”împreună, ajutăm pacienții cu dureri de spate inflamatorii să identifice cauza durerii.”  Țin să specific și faptul că aceasta este o campanie derulată de către Liga Română contra Reumatismului și Societatea Română de Reumatologie. Proiectul își dorește să ofere ofere consiliere persoanelor care suferă de dureri de spate.

Legătura dintre ”El Clasico” și elefanți

Așa cum putem observa, ca fotografie de copertă pe Facebook  vedem un elefant care apasă coloana unei persoane, am văzut și la partida dintre Steaua și Dinamo 2 persoane care purtau în spate fiecare câte un elefănțel, atașat având mesajul ”Nu-ți întoarce spatele”. Oricum și la ieșirea de la vestiare jucătorii au purtat tricouri pe care era imprimat același mesaj menționat mai sus. Campania chiar se bucură de un enorm succes. Zilele trecute, l-am văzut pe Patrick Petre tânărul mijlocaș de la Dinamo București apărând într-un spot publicitar susținând această campanie. Chiar vă invit să priviți următorul clip:

De ce să le acordăm durerilor de spate o atenție specială 

Mai întâlnesc uneori și asemenea întrebări precum ”De ce să acordăm durerilor de spate o atenție specială.” Am găsit și răspunsul. Acordați durerilor de spate o atenție specială fiindcă:

  • 80% din adulți pot suferi de dureri de spate
  • 1 din 3 persoane are dureri de spate cu o durată mai mare de 3 luni
  • 3 % din populați adultă este afectată de durerea de spate de tip inflamator
  • Durerile de spate de tip inflamator afectează mai ales bărbații
  • În unele cazuri pot trece chiar și 10 ani până la o diagnosticare corectă
  • Mersul la serviciu, mișcarea, exercițiile fizice sau chiar dormitul devin dificile sau imposibil de practicat

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care și eu acord o atenție specială durerilor de spate. Pe finalul articolului vă invit să ”analizăm„ o imagine.

11666044_1605147263094121_862314844982679305_n
 Este imaginea despre care vorbeam la începutul articolului cu un elefant care apasă coloana cuiva. În primă fază pare foarte amuzantă imaginea, să vezi un elefant cum stă pe un domn care doarme, dar la o analiză mai atentă elefantul este chiar acea durere de spate despre care vorbea, grea și sâcâitoare. Așa că vă invit din nou să nu ignorați aceste dureri și să consultați imediat un medic specialist.

#Nuțiîntoarcespatele

 

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.