În perioada 14-16 august, la 27 de km de Mediaș, mai exact în Biertan are loc festivalul de film intitulat ”Lună Plină”. Festivalul se axează mai ales pe filmele de gen thriller, horror și fantastic, iar acesta are loc în perioada 14-16 august. Putem urmării filme în premieră precum thrillerul belgian “Cub”, de Jonas Govaerts.

În deschiderea festivalului avem ocazia să urmărim filmul “Horsehead”, de Romain Basset, premiat pentru regie la Fantasporto 2015, avându-i pe Catriona MacColl, Murray Head şi Philippe Nahon în rolurile principale. Apoi intră în secnă filmul belgian ”Club”, despre care vă spuneam și mai sus. Acesta a fost premiat pentru regie la Sitges 2014 şi lansat în celebra secţiune “Midnight Madness” de la Toronto, va fi proiectat în premieră în țara noastră.

Apoi, din câte observ cel mai așteptat moment este cel în care maratonul ”The Night of the Creature Features” ”își face apariția”. Acesta este  un maraton care include filmele “Jaws/ Fălci” (1975), de Steven Spielberg, proiecţie care marchează 40 de ani de la premieră, într-o versiune restaurată digital, “Piranha” (1978), de Joe Dante, şi “Alligator” (1980), de Lewis Teague, la 35 de ani de la premieră.

Țin să menționez și faptul că festivalul de Film Horror şi Fantastic “Lună Plină” este primul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic și are loc anual la Biertan, județul Sibiu.

Cinefilii au parte aici de proiecţii în aer liber, petreceri şi noi sesiuni de jocuri ale groazei.

“Anul acesta, publicul decide Cel mai bun film, prin votul clasic cu țăruși”, anunţă organizatorii.

Festivalul “Lună Plină” esze  organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Transilvania Film.

Sper să vă placă trailerele 🙂

info – mediafax.ro

 

 

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.