Mai sunt puține ore până la începerea Euro 2016. Avem ocazia să jucăm în meciul de deschidere cu Franța. Nu spun privilegiul pentru că nu îl consider chiar un privilegiu. Franța, echipa gazdă teoretic nu are voie să pornească cu stângul turneul final găzduit chiar de ”cocoșii galici”. Speranțele sunt mari, evoluăm într-o grupă în care pe lângă Franța urmează să întâlnim și Albania respectiv Elveția. Mă surprinde faptul că Albania este văzută ca și o ”victimă sigură” a grupei. Și în meciul cu Elveția deducem din ceea ce apare în presă că suntem favoriți.

Dacă în naționala Albaniei ”strălucește” doar Cana, jucătorul lui Lazio, Elvețienii se prezintă la Euro cu un lot solid format din jucători care evoluează în Serie A, Bundesliga, Ligue 1 sau chiar Premier League. Îi avem ca exemple pe Sommer, Ricardo Rodriguez, Inler și mulți alții.

Naționala paradoxurilor…

Spun asta pentru că deșii avem destui jucători înaintați în vârstă din punct de vedere fotbalistic, foarte mulți dintre ei evoluează pentru prima dată la un turneu final. Singurii care știu cum e la Euro sunt Raț și Moți care au făcut parte din lotul de Euro 2008 antrenat pe atunci de Victor Pițurcă.

De asemenea, țări ca Franța sau Anglia au în lot jucători de sub 21 de ani în timp ce reprezentativa noastră nu a ”luat” în Franța vreun tânăr de viitor. Astfel ”tinerii” în care ne punem speranțele sunt Stanciu, Andone și Alibec, plus Steliano Filip despre care nu știu dacă o să prindă vreun minut la acest turneu final, titular pe acel post fiind ex căpitanul Raț, ajuns și el la 35 de ani.

Căpitanul nostru este rezervă la Napoli și a evoluat cel mai mult în Europa League, dar există o problemă, în acest sezon formația Napoletană a reușit să se califice în Uefa Champions League unde sunt șanse mici să fie titular mai ales dacă Napoli trece de faza grupelor. Favorit este pentru postul de titular este Koulibaly.

Analiza 11-lui probabil din meciul cu Franța

Așa cum spuneam, ne punem speranțele în Stanciu și Andone. Tătărușanu trebuie să fie ”îngerul păzitor” al formației noastre în timp ce cuplul de fundași centrali o să fie cel format din Grigorie și Chiricheș în timp ce pe benzi vor juca 2 oameni trecuți de 30 de ani, mai precis Săpunaru și Raț. La mijloc se pare că îi vom avea pe ”magicianul” Sânmărtean și pe Mihai Pintili. Doi jucători care se cunosc destul de bine având în vedere că au jucat împreună atât în perioada Steaua cât și la celelalte acțiuni ale naționalei. Pe benzile ofensive îi regăsim pe Chipciu și Popa în timp ce în spatele vârfului ne punem speranțele în pasele și șuturile lui Stanciu. La capitolul ”vârf de atac” încă nu se știe 100% dacă Stancu sau Andone intră din primul minut. Eu personal l-aș alege pe Andone. Îmi pare că-și dă mai mult interesul cum se spune, e mai bătăios.

Sper într-o minune cu Franța, este greu dar nu imposibil. Cu Elveția trebuie să obținem cel puțin un egal iar cu Albania victoria este obligatorie dar totuși atât Elvețienii cât și jucătorii formației de la Tirana nu trebuie subestimați, nu trebuie să credem că suntem favoriți.

Pronosticuri

Franța-România = 2-2

România – Elveția = 1-1

România – Albania = 2-0

Iată ce spun jucătorii României despre prezența la Euro….(pamflet) 🙂

 

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.