Trăim într-o lume în care majoritatea oamenilor se plâng de faptul că muncesc prea mult dar câștiga prea puțin iar mai apoi prețurile sunt mari, facturile sunt mari ș.a.m.p. Ei bine, am un sfat pentru tine. Încearcă să faci ceea ce-ți place și o să vezi că vei ajunge să câștigi și bani din asta, mulți bani. Spun că o să câștigi mult pentru că făcând ceea ce-ți place, practicându-ți pasiunea, îndeplinindu-ți un vis, câștigul e inevitabil. Nu simți că muncești, faci totul din plăcere fără să te preseze faptul că ai un loc de muncă plictisitor și un șef enervant. O să dai randament, iar în mod normal, atunci când dai randament simți. Simți mai ales în buzunar. Încet dar sigur veniturile o să crească, pentru că oferi calitate. Oferi un plus valoare la locul de muncă, iar pentru asta o să ieși în evidență.

Se spune că stresul este boala secolului. Aud în jurul meu foarte mulți oameni spunând că sunt stresați la locul de muncă. ”Cer prea mult de la noi, ne cred niște roboți”. Se pune mare preț pe productivitate, uneori nu se respectă acea regulă nescrisă ”calitate și apoi cantitate” iar oamenii ajung să fie timorați iar randamentul lor să scadă simțitor. Însă dacă ai ajunge să ai posibilitatea să câștigi bani din dezvoltarea unui hobby pe care îl aveai încă din copilărie, atunci vei spune același lucru? Sunt sigur că NU. 

Să luăm un exemplu simplu:

Persoana are un talent nemaipomenit când vine vorba de produse hand-made dar niciodată nu a avut curajul ”să-și ia lumea-n cap” și să înceapă o mică afacere în acest domeniu. Având această teamă de ”nou” a ajuns să muncească într-o fabrică cu un program infernal, pe bani puțini. Nu e fericită, se simte neîmplinită pentru că nu face ceea ce-i place, se simte o slugă între pereții fabricii care pare ca un lagăr de pe vremea lui Hitler. Dar dacă la un moment dat și-ar încerca norocul și ar începe să confecționeze produse hand-made? Ești de acord cu mine că totul s-ar schimba? Pe lângă că ar avea venituri mai mari, ar duce o viață de calitate, o viață împlinită și fericită iar despre randament, acesta nici nu mai trebuie adus în discuție, crește exponențial, până la urmă este un proces psihic. Faci ceva cu drag, pui mai mult suflet, atunci rezultatele cresc.

Sfatul meu este să faci ceea ce-ți place, să nu-ți fie teamă de provocări, ele fac parte din viața unui om care se trăiește la superlativ. Vrei o viață de calitate? Trăim în era vitezei, în era internetului, acum ai de 1 milion de ori mai multe șanse să reușești, să-ți depășești limitele și să ai succes în domeniul pe care ți-l alegi.

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

    Un comentariu

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.