Pokemon GO a creat isterie la nivel mondial. În America, Canada sau Noua Zeelandă și a fost lansat în urmă cu 2 săptămâni. Încă nu se știe când o să apară și în România. Dar varianta ”fake” a jocului poate fi deja descărcată. Normal, descărcând varianta neoficială a jocului, utilizatorii se supun multor riscuri, dar ce nu face omul ca să-i găsească pe Pokemon & Co. 🙂

Jocul care se folosește de GPS și de realitatea augmentată pentru a umple mediul înconjurător de monstruleții virtuali. În Pokemon Go trebuie să te plimbi cât mai mult pentru a prinde pokemoni, pentru a crește în nivel și pentru a te lupta cu alți maeștri. Este un joc gratuit, creat de Pokemon Company împreună cu Niantic, companie desprinsă din Google anul trecut. Nintendo deţine o treime din Pokemon Company, iar ambele au participaţii la Niantic.

Poți afla cum se joacă Pokemon GO prin intermediul următorului videoclip.

Jocul consumă foarte multă baterie tocmai pentru că ești nevoit să ai conexiune permanentă la internet atunci când rulezi jocul. Există și situații ”amuzante”. Iată ce scriu cei de la Playtech.

Un bărbat s-a trezit cu o mulțime de oameni în fața casei, pentru că aparent jocul cu realitate augmentată a decis că locuința sa e una dintre sălile importante de antrenament. Asta înseamnă că oamenii sunt recompensați pentru a se deplasa fizic până acolo. Majoritatea sălilor de antrenament din joc sunt alese în funcție de informațiile oferite de hărți, ceea ce înseamnă că zone precum parcuri sau biserici sunt foarte predispuse să fie „învestite” cu această funcție. Aplicația pare, însă, să fi folosit o versiune veche a hărții. Aparent, casa lui bărbatului fusese biserică în urmă cu peste 40 de ani, iar jocul a luat-o ca atare.

Un bărbat a rămas chiar fără locul de muncă din cauza Pokemon Go și a faptului că era frustrat în legătură cu faptul că nu se putea juca. Totul a pornit de la o postare pe Facebook a lui Sonny Truyen din Singapore. “You can’t f**king catch Pokémon in this piece of f**king sh*t country.” Pe lângă ofensele la adresa țării în care locuiește, acesta a ținut să fie agresiv și în discuțiile ulterioare iscate în comentariile la postarea sa inițială. Prietenii săi de pe Facebook au raportat postările și au început să asalteze compania la care lucra cu mesaje în privința comportamentului nepotrivit.

Iată ce spune o tânără din Mediaș care a început să joace varianta neoficială a jocului:

”Mie personal mi se pare util pentru ca ii ajuta pe tineri sa faca miscare. Cu ajutorul lui o multime de adolescenti sunt dispusi sa-si faca timp liber sau sa renunte la obiceiurile lor pentru a alerga dupa asa zisii pokemoni.”

Probabil că și în Mediaș jocul o să creeze vâlvă, mai ales după ce apare varianta oficială. Dacă este folositor sau nu acest joc vă las pe voi să-mi spuneți, ce-i drept este interesant. Și se anunță câștiguri record pentru creatorii jocului.

Aștept să văd și prin centrul orașului oameni dispreați să găsească monstruleți. Doamne ferește să pățesc ca bărbatul al cărei case a fost înconjurată de ”căutători de monștrii”. Bine că stau la bloc 🙂 dar totuși…

Pe finalul articolului vă propun să vedem ce nebunie este în America, iar apoi să ne amuzăm puțin 🙂

 

 

 

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

    Un comentariu

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.