Suntem în era tehnologiei iar firmele care se doresc a fi performante sunt mai mult sau mai puțin ”obligate” să se alinieze ”regulilor”. Ce-i drept, în țara noastră ”educația” digitala este destul de rar întâlnită în rândul antreprenorilor.

Este deja dovedit faptul că promovarea clasică nu mai dă rezultate. Mă refer la promovarea pe care personal o văd puțin învechită. Cu lipirea unor afișe pe stâlpi sau să nu mai vorbim despre clasicii fluturași din poștă…Așadar, puteți apela la ajutorul unui advertorial sau la ajutorul mai multor advertoriale. 🙂

După faimoasa zicală ”dai un ban dar stai în față” cred eu că pentru o firmă care se respectă este musai să aibă un site și o pagină de Facebook, dar mai ales un site.

De ce e obligatoriu să ai un site și e opțional să ai o pagină de Facebook? 

Am învățat de la un prieten că Facebook-ul este asemenea unui teren închiriat. Deci este periculos să te bazezi în totalitate pe Facebook sau pe orice rețea de socializare. Nu vrei să riști ca în cazul în care Facebook o să se ”prăbușească” să ”pice” și afacerea ta, nu?

Așadar pentru afacerea ta îți recomand să ai un site bine pus la punct iar de Facebook să te folosești ca de o pârghie care să-ți ducă eventuali cumpărători spre locul de conversie și anume site-ul, casa ta cea stabilă.

Bun, am șămurit că trebuie să ai un site. Acum degeaba ai un site dacă nu află nimeni despre el. Îți ofer un alt sfat, folosește-te de advertoriale pentru ca site-ul tău să crească ”în ochii” celor de la Google. Cu cât afacerea ta apare pe mai multe site-uri, cu atât e mai bine.

Fă un plan bine structurat alături de un profesionist pentru ca internetul să-ți aducă rezultate palpabile, și anume bani fiindcă ăsta este obiectivul final al unui om de afaceri, să facă profit.

Să ai un site simplu, nu foarte ”impopoțonat” pentru că astfel o să se încarce mai greu iar dacă durează mai mult de 3 secunde să se încarce, atunci potențialul client pleacă.

Poze cât mai mici dar clare și o campanie SEO ca la carte, acestea sunt doar câteva dintre ”secretele” promovării online pentru afacere.

Așadar dragi antreprenori, net-ul este important pentru o afacere, a devenit chiar mai importantă decât vă închipuiți iar cineva care știe să atace pe toate frontrile, promovare online și offline, face profit.

Foto: firmepesurse.ro

 

Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

    Un comentariu

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.