Acest articol este despre unitate, despre gesturi relativ mici prin care chiar se pot schimba lucruri mari. Prin care poți arăta că schimbarea este în mâinile fiecăruia dintre noi. Cei de la CU SUBSTRAT din București au creat acest banner (FOTO 1). Nu este ceva excepțional dar este un gest lăudabil. Trebuie menționat faptul că au făcut-o gratis după ce au fost contactați de reprezentanta Consiliului Local al Tinerilor, Silvia Sas. Nu doar gestul în sine este admirabil, aceștia au dat dovadă și de mult bun simț. Și uite așa mai trece o zi și mai învățăm o lecție pe care la un moment dat o știam dar parcă am uitat-o în ultima vreme. Și anume că dacă suntem uniți, orice este posibil.

Colega mea de la Consiliul Local al Tinerilor, Silvia Sas mi-a spus că a fost impresionată de spusele reprezentatului de la Cu Substrat.

„Doar in noi mai e urmă de schimbare. Dacă noi ne cărăm, o sa rămână ei aici să fure tot ce a mai rămas. Așa că da, pașnic, ieșim în stradă și schimbăm în bine, pas cu pas, țara asta.” cuvintele reprezentantului ”Cu Substrat”. 


I-am cerut Silviei să-mi spună ce părere are despre protestele din ultimele zile:

”În aceste câteva zile de protest nu am avut cum să nu observ omogenitatea grupului de protestatari din care, cu mândrie, am făcut și voi face și eu parte până când ne vom atinge scopul. Îi salut și le urez multă putere tuturor celor care au realizat că schimbarea vine din ei, din voi, din NOI și au ales ca schimbarea să înceapă acum. Suntem tineri și avem obligația morală să respectăm ceea ce bunicii si poate chiar parintii noștri au făcut in ’89, să demonstrăm că nu au vărsat sânge degeaba. Așadar, într-o altă ordine de idei, Mediașul e plin de oameni frumoși care abia acum încep să prindă încredere în comunitate, oameni care au fost descurajați și frustrați de-a lungul aniilor datorită unor egocentrici care ne-au condus. Iubesc sentimentul de apartenență, iar Mediașul (defapt întreaga Românie) avea nevoie de un scop comun care să-i reunească locuitorii după aproape 28 de ani. Din acest motiv am căutat, caut să fac vocea Mediașului cât mai auzită, așa încet, pas cu pas, drept urmare avem ajutorul celor de la Cu Substrat care au adăugat municipiul nostru printre rândurile unui proiect național alaturi de celelalte orașe în care se protestează.” – Silvia Sas

Pe lângă orașul nostru, în campania desfășurată de cei de la Cu Substrat mai sunt și alte orașe:

  • Târgoviște – TÂRGOVIȘTE LA PROTEST
  • Satu Mare – SATU MARE LA PROTEST 
  • Bistrița – BISTRIȚARA LA PROTEST
  • ARAD – ARADISEARĂ LA PROTEST
  • ORADEA – ORA DEA PROTEST
  • BRĂILA – BRĂILA PROTEST
  • GALAȚI – FUGALAȚI PROTEST

Mai sus aveți doar câteva dintre orașele implicate în proiect. Mai multe detalii găsiți pe pagina lor de #Facebook.

Personal nu pot decât să le mulțumesc celor de la CU SUBSTRAT și nu în ultimul rând Silviei. Cu riscul de a mă repeta, gestul celor de la CU SUBSTRAT nu este unul imens dar e o dovadă de unitate, de bun simț și o mică dovadă că uniți se poate.

Asemenea business-uri consider că merită să fie promovate gratuit. Tinerii cu inițiativă trebuie scoși în față pentru că sunt niște exemple demne de urmat pentru cei ce vor urma.

 

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.