Românii ies zilnic în stradă pentru a protesta după adoptarea proiectului de lege privind grațierea și modificarea Codurilor Penale. La cele 17 primăveri pe care le am, eu văd lucrurile puțin diferit. Este clar că se fură foarte mult și nu se recuperează mare lucru din prejudiciul adus populației. Dar oare chiar mă interesează dacă stau milionarii 10-15 ani la pușcărie având în vedere că moștenitorii lor au viitorul asigurat iar majoritatea dintre ei sunt niște mitocani care se lăfăie în mașini luxoase cu „dive” din plastic pe care le-au căpătat numai și numai pentru că tăticii lor au avut grijă pe cine și cum să perieze pentru ca la un moment dat să considere că au ajuns cineva în viață pentru că au devenit din pupincuriști cei pupați de alții care vor să se ridice și ei puțin, tot prin furăciuni, normal.

Eu mă gândesc la altceva. Hai să mai încercăm să și recuperăm din prejudiciul ăla, poate se mai măresc CU ADEVĂRAT salariile sau pensiile, ci nu crește salariul minim cu 5% dar după vezi cum ca prin minune tot atât de sărac ești. Creștere economică reală este atunci când forța de cumpărare crește, când nu se mărește și TVA-ul sau crește prețul gazului sau al curentului electric odată cu salariul. Creșterea trebuie să se vadă în buzunarul omului de rând nu în statistici și comunicate pompoase. Rămâne cel care a pus sau nu ștampila de vot cu ceva după o lună grea de muncă?

Eu personal n-aș mai fi atât de mâhnit dacă în loc să intre 5-10 ani la pușcărie iar din prejudiciu este recuperat doar 10 maxim 20% și când iese din pușcăria în care poate nu a dus chiar cea mai grea viață, inculpatul să fie obligat să plătească de 2-3 ori mai mult prejudiciul și să primească 1 an de arest la domiciliu. Dacă fură un milion de euro atunci să plătească 3 și să stea cuminte acasă dar în atenția autorităților, nu să dispară ca prin minune cum se mai poartă în vremurile astea tulburi. Totuși acele 3 milioane pe care le dădeam ca exemplu să fie folosite inteligent. Să fie introduse în buget, spitale noi, educație mai bună. Nu să fie reintroduse în acest ciclu parcă interminabil. Era o vorbă care sună interesant, ceva despre niște bani care sunt făcuți să circule, păi să circule pe unde trebuie, zic.

Asta e opinia mea, a unui tânăr de 17 ani care vrea să locuiască și să muncească în această țară frumoasă. Chiar dacă o să fie să plec la un moment dat din România, dragostea față de țară nu piere niciodată. Asta-i clar!

Că tot vorbeam despre furăciuni și oameni interesanți, vă invit să intrați pe un site interesant și cochet chiar. 🙂 După ce Florin Iordache a cerut parcă într-o scârbă fără de margini să-i fie pusă altă și altă întrebare, a apărut site-ul ăsta. www.altaintrebare.ro . Intrați pe site și acomodați-vă, e ca la fotbal. Aduce puțin cu ask.fm. Voi ce părere aveți?

Dacă n-ați văzut cum Florin Iordache aproape îi scuipa între ochi pe jurnaliștii acreditați dar și pe o țară întreagă, pe o democrație care încerca să se dezvolte cât de cât armonios, aveți video mai jos. Enjoy! 🙂

Ce părere aveți despre această mirobolantă declarație? Vreau un final apoteotic așa că mai jos vă las o melodie care a făcut furori în anii 90 dar cred că tinde să revină în topuri.

 

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.