Astra Giurgiu a pierdut calificarea în fața celor de la Genk dar jucătorii au evoluat admirabil în ambele partide. Diferența e că atunci când au fost ocazii mari ei au știut să profite iar în meciul abia încheiat, Belgienii au spart baloanele, au otrăvit fântânile și au chemat ploaia. Chiar dacă au fost unele greșeli de arbitraj, vreo 4-5 faulturi pe care nu le-a văzut centralul din Olanda, arbitrajul nu a influențat într-un mod decisiv rezultatul final.

Geraldo și Săpunaru au jucat excepțional iar Săpunaru trebuie să fie titular în meciul cu Danemarca. Teixeira din nou cu un joc solid atât pe plan ofensiv cât și pe plan defensiv iar Budescu a încântat pe plan estetic și a ratat o ocazie rarisimă pe finalul primei repriză. Bietul Daniel Niculae a tot încercat ba pe stânga ba pe dreapta dar nimic. Era să uit de Stan, copilul a făcut și el un meci excelent, a oferit siguranța necesară.

Ați văzut un jucător mai slab decât Buș?

Eu personal n-am mai văzut de ceva vreme un jucător care pur și simpu să-și bată joc de fotbal și de spectatori și telespectatori într-un asemenea hal la un asemenea nivel. Șumudică cred că regretă mai mult faptul că a ales să-l trimită pe Buș în teren decât faptul că într-o perioadă, la Bistrița era plătit în kilograme de carne. Avea frigiderul plin dar acum sunt sigur că centralul din Holland are și el frigiderul cam la fel și tot Șumudică e implicat și de data asta. 🙂

Genk a marcat printr-un gol frumos venit poate și în urma unei poziționări greșite a lui Lung. Pozuelo, vedeta formației din Belgia a marcat și a spulberat un vis frumos autohton. Oricum merită felicitați atât băieții cât și Marius Șumudică. Știu că face de multe ori declarații deplasate, că poate uneori se laudă într-un mod gratuit dar acum chiar nu avem ce să-i reproșăm acestui om. Astra o să prindă playoff-ul în Liga 1 și tot formația din Giurgiu a reprezentat România în Europa League după ce și-a pierdut o mulțime de jucători importanți. Lucru la care FCSB-ul a eșuat total.

Per total vreau să spun că nu e tocmai o surpriză că ne-a eliminat Genk. Argumentele lor sunt următoarele:

  • Campionat mai puternic
  • Putere financiară mai mare
  • Lot mai bun 

Nu știu dacă să adaug în lista de mai sus și faptul că au jucători mai tineri. Asta e așa cu două tăișuri. Și Astra a văzut lucrul ăsta pe final când majoritatea jucătorilor erau ”morți”. E o bătălie între experiență și prospețime. Se pare că au câștigat ăștia mai proaspeți.

Pentru Astra urmează să se bată la campionat. Da, chiar cred că au o șansă important să câștige din nou campionatul. O văd pe Astra în primele 3. Nu știu cine o să pice dintre FCSB, Viitorul și Craiova dar Astra sigur o să fie în primele 3.

Dacă ne-am lua după bătrâni am putea spune că a plouat în Belgia pentru că lui Dumnezeu îi pare rău pentru eliminarea Astrei. Mai glumim și noi… 😀

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.