Barcelona mai are o șansă. Ultima șansă. După surpriza de la Paris mai mult ca sigur formația lui Cavani și Di Maria o să vină pe Camp Nou pentru a se apăra și pentru a încerca să surprindă pe contraatac. Ce-i drept Barcelona și-a cam meritat soarta în tur având în vedere că Suarez și Messi au fost absolut inexistenți iar Neymar a fost destul de ”palid”. În același timp, nici Iniesta nu a funcționat la parametrii normali. Per total nimic nu a funcționat la Barcelona. A fost o licărire la bara lui Umtiti când parcă un 4-1 arăta ceva mai bine.

Ultima șansă pentru Enrique

Pe lângă faptul general că e ultima șansă pentru Barcelona să meargă mai departe în Uefa Champions League, consider că este și utlima șansă pentru antrenorul Luis Enrique. Își cam joacă ultima carte. Mai ales că nu pare să fie în relații prea bune cu Messi. Și este cunoscut faptul că dacă nu te ai bine cu Messi atunci ”ești pa” de la Barca. Plus că jocul nu convinge, iar acesta pare să fie primul sezon din ultimii ani în care Barcelona ar putea să piardă și lupta din Primera unde Real Madrid face legea momentan.

Nu pare un sezon prea inspirat pentru Enrique. Pe lângă faptul că nu prea are inspirație atunci când vine vorba de schimbări, trebuie să vorbim și despre transferuri. Transferul lui Andre Gomez este unul foarte prost gândit. Pur și simplu nu-l văd să se integreze la clubul la care a făcut istorie Xavi pe aceași poziție. Îl văd mai degrabă ca pe un Busquets ca și constituție și joc, decât ca pe un Iniesta sau Xavi. Pe scurt jucătorul e bun pentru actuala formație a Valenciei sau pentru Real Sociedad dar nu este de Barcelona. Și personal mi-ar plăcea să părăsească clubul în vară.

Mai e și meciul cu Atletico…

O să fie greu pentru Barcelona să se impună în ambele zone, UCL și Primera Division. Posibil să fie acea situație în care ai două variante și trebuie să faci un sarcificu. Acum Barcelona are de ales între Primera și UCL. Atletico sau PSG. Unde o să forțeze? Bine, nu m-ar surprinde să forțeze în ambele meciuri dar cred că e foarte riscantă o astfel de abordare mai ales că există posibilitatea să nu te alegi cu nimic, mai ales că Barcelona nu e în cea mai bună formă.

Messi probabil că rămâne

Sunt sigur că o să rămână Messi la Barcelona. Asta este casa lui și nu o să plece, nu acum. Nu-l văd pe Messi jucând pentru vreun alt club din Europa. Dar totuși există o anumită presiune care s-ar putea să fie resimțită de întreg vestiarul. Până la urmă Leo este cel mai important om din echipă.

Cât de eficient era acum Aleix

Câtă nevoie avea Barcelona de forma bună a lui Aleix Vidal. Din păcate a suferit o accidentare gravă și probabil că sezonul este terminat pentru el. Plus că Sergi Roberto a gafat-o și în ultima etapă cu Leganes iar la Paris a fost în ton cu restul colegilor. Păcat de Vidal, că revenise în forță atât din punct de vedere fizic cât și din punct de vedere mental după neînțelegerile cu Enrique.

Pe final vreau să spun că n-am putut rezista și am jucat un meci de PES 16 Barcelona-PSG și am câștigat cu 2-1 goluri Messi, Neymar și Di Maria pentru ei. Sper totuși ca băieții să fie mai inspirați la ora jocului. 😀

Tu ce părere ai?

  • Ce șanse are Barcelona să treacă mai departe în UCL?
  • Care sunt șansele ca formația de pe Camp Nou să câștige din nou titlul în Primera?
  • Este acesta ultimul sezon al lui Enrique la cârma Barcelonei? 

Aștept răspunsurile în secțiunea de comentarii de mai jos. ↓

Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.