Dacă Barcelona, echipa mea de suflet a fost eliminată atunci trebuie să-mi aleg o favorită în ceea ce privește finala UCL din 3 Iunie. N-am stat prea mult pe gânduri, tigrul Falcao și parcă prea tânărul Mbape m-au convins că merită să fie ”orbiți” de lumina reflectoarelor. Nimeni nu le dădea vreo șansă, nu știu câți îi vedeau pe cei de la Monaco să treacă de sferturi sau să fie în top 3 în Franța. Dar ăsta-i farmecul, ăsta-i motivul pentru care fotbalul este atât de frumos. Vine o echipă fără prea mulți suporteri, cu câțiva oameni cu experiență care i-au ridicat și pe băieții mai tineri și cu un antrenor pe care nimeni parcă nu-l prea bagă în seamă. Unde mai pui că au și stadion cu pistă…

I – Ăștia chiar știu să facă spectacol

Au mai multe goluri marcate decât Real Madrid, Atletico sau Juventus, ce să mai vorbim despre forțele din Anglia. Momentan monegascii au ajuns la borna 90 în Ligue 1 și nu cred că o să se oprească prea curând. Și în UCL au marcat 21 de goluri iar viitorul arată bine pentru Monaco. Bine, rămâne de văzut cât o să mai poată să-l păstreze pe Mbappe. În opinia mea, nu i-ar strica să mai rămână un sezon la AS Monaco și să nu se lase vrăjit de sumele care se rostesc în jurul numelui său. Cel mai probabil șeicii de la PSG se zgârie pe ochi când văd ce face puștiul ăsta.

II – Falcao, Mbappe și Bernardo Silva

A plecat Carrasco de la Monaco dar echipa asta nu prea are motive să-l plângă pe actualul jucător al celor de la Altetico. Dacă se pune ceața peste destinele acestui club, pot să vândă 1-2 jucători și să o ia de la 0 sau de la aproape 0 dacă îmi permiteți. Despre Falcao nu știu ce mai putem spune. Personal n-am crezut că o să mai evolueze așa, îmi aduce aminte de ”El Tigre” din perioada Atletico și sper să o țină tot așa pentru că e jucător de clasă. Bernardo Silva și Mbappe pot să mai rămână un sezon sub comanda lui Jardim și apoi să zboare spre locuri mai calde din punct de vedere financiar.

III – Jardim, omul pe care parcă nu-l vede nimeni

Am spus și în cel mai recent articol de pe blog că Barcelona nu trebuie să-l neglijeze pe Jardim, pare genul de jucător care e prieten cu jucătorii capricioși plus că știe secretele atacaului. Nu garantez pentru Jardim, nici n-aș putea să o fac, tot ce pot să spun este că merită o șansă. Dar parcă  mi-ar plăcea totuși să-l mai văd încă un sezon la Monaco. Poate fac bogătașii de la PSG o nebunie și îi aduc atât pe Jardim cât și pe fiul rătăcitor Mbappe la Paris. Dacă o să câștige Uefa Champions League și campionatul în Ligue 1 atunci principatul merită să fie plin de statui. Și acum suntem pe strada Mbappe Lottin, în dreapta putem vedea statuia lui Jardim, un super erou al zonei care a făcut din fotbal o poveste într-un loc în care majoritari sunt cei care joacă golf.

Un scurt PS: Mi-ar plăcea să văd o finală Monaco-Atletico, un duel Mbappe Griezmann și Jardim-Simeone. Hai să vedem dacă Uefa Champions League este a tuturor sau dacă au acces doar cei din prima linie la trofeul cu urechi mari. Voi ce ziceți? 😀 

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.