Văd că foarte multă lume postează în ultimele zile un mesaj destul de tâmp. Vă las un screenshot mai jos. Ăsta e ceva gen „ȘOC – În 18 Aprilie vine sfârșitul!!!” Și uite că suntem în 21 și n-am pățit absolut nimic. Dar hai să facem o „analiză pe text” cum s-ar spune.

 • În primul rând, la fel ca și în cazul articolelor absolut tâmpite legate de sfârșitul omenirii și aici vedem că de mâine se întâmplă totul. Apropo, am văzut oameni care au postat mesajul ăsta acum 3 zile și încă n-am văzut poze indecente sau mesaje lungi de dragoste publice pe Facebook…
 • Dacă dai copy-paste acestui mesaj, ce? Nu-ți mai fac ăștia de la Facebook publice mesajele dintre tine și Maricica? 
 • Partea cu „Eu nu dau permisiunea FB-ului sau oricărei entități asociate să utilizeze imaginile mele, info. sau mesajele, atât în trecut cât și în viitor” nu prea are logică. E ca și cum ai zice „Am spart vaza, dar nu o las pe mama să mă bată nici în trecut nici în viitor.” 
 • În continuare vedem cam până unde poate merge prostia umană. Dacă ai postat mesajul ăsta pe peretele tău nu înseamnă că i-ai notificat pe cei de la Facebook. Înseamnă că orice bolovan poate să copieze ceea ce ai postat tu, ca și până acum.
 • Cum adică „Conținutul acestui profil este de informații private și confidențiale” dacă tu ai profilul public? Când îți cumpără mămica BMW și vrei să moară dușmanii de ciudă nu mai este privat, nu? Atunci vrei să vadă toată lumea ce „bombă” ți-ai luat. 

Cam atât am avut de spus. Un sfat pentru cei care cred că dacă pun mesajul ăsta pe profilul lor sunt feriți de rele. Dacă nu vă place ce găsiți pe Facebook, atunci vă îndemn să vă ștergeți contul și să treceți pe o altă rețea de socializare. Plus că toate astea arată cam cât de proști pot să fie unele persoane. Nu mai distribuiți fraților chiar orice. Prefer să văd mai multe poze cu pisici inocente decât mesaje de genul ăsta. Care n-au nici cel mai mic gram de relevanță. Am mai scris în trecut un articol despre prostimea de pe Facebook, dacă vrei să-l citești dă click AICI. 

Voi ce părere aveți? Aștept să-mi spuneți părerea voastră în secțiunea de comentarii de mai jos.

 

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

  2 comentarii

 1. Ion Iliescu aprilie 22, 2017 at 9:11 am Răspunde

  Problema românilor este că încă nu au învățat să lucreze cu … mintea 🙂 Pe Facebook, pe orice site de fapt, ți-ai făcut cont semnând un contract (termeni și condiții de utilizare) care zice clar ce drepturi și obligații au părțile semnatare. Restul, e prostie…

  • Casian aprilie 22, 2017 at 1:01 pm Răspunde

   Asa este, trebuie sa invatam sa ne si informam inainte sa ne facem un cont pe un anumit site…

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.