Este 1 Mai, statul a dat liber la grătare și la consum (responsabil) de blonde. Parcă era mai interesant dacă făceam continuare, ca la banchete. Să fie și 2 Mai liber. Că prea mergem la școală/muncă cu dureri de burtă de la bere, mici și toate cele.

Propunere: 2 Mai să devină zi oficială de odihnă după ”dezordinea” de 1 Mai! 😀 

Și anul ăsta simt ce am simțit cam în fiecare an. Avem nevoie de un motiv ca să facem un lucru pe undeva normal. Este 1 Mai deci facem grătar, este Crăciunul pac trântim o oală de sarmale, este Paștele, pac aducem mielul să-l sacrificăm…Poate că trebuie să mai lăsăm lucrurile astea. Adică sarmale, grătar sau ouă fierte putem să devorăm oricând dorim. Nu neapărat să răbdăm un an întreg pentru ca mai apoi să umplem spitalele și pungile care în primă fază erau pentru strânsul gunoiului, dar s-au reprofilat și au devenit ”portbagaje de vomă” după ce am dat năvală peste grătarul al cărui fum l-am așteptat vreo 300 și de zile.

Nu e ciudat că de 1 Mai pare să fie mai mult zumzet decât de Paște? Nu știu ce să zic, nu vreau să trag o concluzie. Astăzi, de 1 Mai sunt două evenimente importante pentru unii dintre noi. Pentru majoritatea, așa cum spuneam și mai sus este ziua perfectă pentru un grătar cu prietenii. Pentru mine este ziua eternului derby din Liga 1. Tot o activitate în care sunt implicați o grămadă de prieteni e și asta. Probabil că dacă aveam un asemenea meci de Paște atunci era mult mai interesant. Un lucru e clar la Steaua, FCSB, puteți să-i spuneți cum doriți. Acum și FCSB-ul e oficial. Da, și spuneam că un lucru e clar și anume faptul că Tamaș nu o să joace. Hai să fim serioși, e 1 Mai. Omul ăsta chiar ține la tradiții. #Joke 

Bine că nu se ține vreun moment de reculegere la derby că Dumnezeu știe ce sunete auzeam în minutul ăla de liniște. Ne-am învățat minte după episodul România-Spania de la Cluj. Doar că acum e mult mai rău. Să-i chemi pe oameni la un meci de o asemenea încărcătură după ce s-au duelat cu mititeii de pe grătar e crimă curată. Bine măcar că se joacă la o oră decentă. Că altfel era bai. Unde mai pui că o să fie undeva la 40-45 de mii de oameni pe Național Arena, așa am auzit. 🙂

Oricum un lucru e cert, toți cei care iubim fotbalul ne dorim să fie spectacol în seara asta la Dinamo-Steaua. Eu zic că o să bată echipa lui Becali la limită dar rămâne de văzut. Aștept să-mi spuneți în comentarii voi ce credeți despre 1 Mai și desigur cum v-ați petrecut ziua aceasta specială dar nu uitați și de un pronostic la Dinamo-Steaua. Pe final vreau să vă zic că am văzut un lucru interesant pe Facebook. Cineva scria așa: ”Protest de 1 Mai: Vrem grătare nu spitale sau catedrale!” 

V-am lăsat, ne citim zilele viitoare! 😀

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.