Încet dar sigur, Cupa Mediensis devine o competiție de tradiție în orașul nostru și nu pot decât să mă bucur că sunt partener media la un asemenea eveniment. Așadar dacă te pasionează debate-ul, te anunț că în 13 și 14 Mai te poți delecta cu niște dezbateri de toată frumusețea. Vă las mai jos declarația domnului Dan Sima, omul care face posibilă derularea competiției la care vor participa tineri din județele Sibiu și Brașov.

„Cupa „Mediensis” la dezbateri academice a ajuns anul acesta la ediția a IV-a și rămâne în continuare un concurs destinat elevilor de liceu începători în domeniul dezbaterilor academice.  Alături de sprijinul partenerului tradițional ROTARACT Club Mediaș, competiția se bucură și de parteneriatul cu Primăria Mediaș, respectiv, cu cel al  Casei Gazelor Naturale Mediaș.
Competiția este organizată de Colegiul Tehnic „Mediensis” , se va desfășura în datele de 13 și 14 mai 2017 și va debuta sâmbătă dimineața la ora 8.30 în incinta școlii.
Concursul are o structură clasică pentru competițiile de gen, în sensul că, în prima zi de concurs, sâmbătă, au loc patru runde preliminare – două de dimineață și două după-amiază – în cadrul cărora echipele acumulează puncte. La sfârșitul acestei zile primele patru echipe în ordinea punctajelor se vor califica în rundele eliminatorii – semifinale și finala – care vor avea loc duminică de dimineață, de la ora 9.00 la Casa Gazelor Naturale.
Atât în rundele preliminare, cât și în cele eliminatorii, meciurile au caracter public, în sensul că oricine poate asista la ele, desigur, cu respectarea condițiilor impuse de arbitrul meciului respectiv.
Participanții din acest an vin de la licee din Mediaș (Colegiul Tehnic „Mediensis”, Liceul Teoretic „Axente Sever”, Liceul Tehnologic Școala Națională de Gaz și Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth), respectiv, din Municipiul Sibiu (Colegiul Național Pedagogic, Sibiu) și Municipiul Brașov (Colegiul Național „Nicolae Titulescu”).
Prin organizarea acestui concurs, Colegiul Tehnic „Mediensis” rămâne fidel viziunii sale, viziune coerentă cu cea a partenerilor menționați, conform căreia adolescenții trebuie să se formeze din toate punctele de vedere astfel încât să devină adulți puternici și independenți, capabili să-și susțină și apere rațional ideile, opțiunile și faptele.
Așteptăm, în toate fazele competiției, pe oricine este doritor să asiste la aceste dueluri retorice, uneori, spectaculoase și urăm tuturor participanților mult succes!”

Am vorbit și cu Sandra Danciu, o tânără pasionată de debate care a participat în trecut pe lângă Cupa Mediensis și la faza regională de la Hunedoara a competiției Tinerii Dezbat. Iată ce spune aceasta.

”Mă bucură faptul că in Mediaș se organizează o competiție de dezbateri academice care deja tinde spre a deveni tradiție și că există persoane care au ca hobby debate-ul. La Cupa Mediensis mi-am facut și eu debutul, iar o odată cu pregătirea moțiunilor, a argumentelor pro și contra, am fost atrasă de lumea aceasta pe care debate-ul o despică în căutarea convingerii. A convingerii, nu a dreptății, întrucât în debate dreptatea nu e nici la echipa guvernului, nici la echipa opoziției, iar un trainer spunea că nici macar la mijloc nu e. Personal îmi doresc ca dezvoltarea competițiilor de debate la nivel local să continue deoarece susțin și fac parte dintre elevii care doresc să se afirme și la nivel înalt, fiind tineri cu potențial, cu aspirații. Imi doresc ca proiectul sa fie unul de succes, să bucure si să atragă cât mai multe echipe, căci și aceasta e o atracție – în debate nu ești niciodată singur.”

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.