Am citit zilele trecute pe Afluent.ro un articol despre finalul de campionat din Liga 1.  N-am putut să nu fac legătura dintre articolul de pe Afluent despre campionatul nostru și jocul echipei naționale. Nu știu voi, dar eu nu mai speram la vreo minune în Polonia. Ce-i drept, nu mă așteptam să fie un meci atât de slab însă mă așteptam să pierdem.

Iată că minunile durează foarte puțin. Improvizații amatoricești și decizii care de care mai ciudate nu-și au locul în sânul echipei naționale. Domnul Daum a venit speranță și pleacă dezamăgire. Când o pleca și dânsul, că încă nu e prea decis. Declară în presă că-l oprește lumea pe stradă în București și-l imploră să rămână. Parcă s-ar scufunda total fotbalul fără nenea Daum. Făcând o scurtă analiză de ansamblu, vom vedea că această ratare a mondialului din Rusia nu este deloc surprinzătoare. Dacă nu creștem jucători, dacă continuăm să avem această mentalitate de echipă mică și dacă continuăm să jucăm defensiv chiar și cu echipe mai mici decât noi (vezi meciul cu Muntenegru) atunci vom avea parte numai și numai de rezultate de acest gen.

Ne-am entuziasmat până peste cap după calificarea la Euro 2016 și am jubilat după meciul bun făcut în fața gazdelor antrenate de Deschamps uitând că fotbalul e pe puncte. A venit apoi egalul chinuit cu Elveția și meciul penibil cu Albania. În aceste preliminarii a fost la fel. Acum am început supărați dar am continuat cu zâmbetul pe buze și apoi ne-am prăbușit din nou. Egal după un meci slab cu Muntenegru, victorie cu Armenia, egaluri cu Danemarca și Kazahstan și apoi dezastre naturale cu Polonia lui Lewa. Oare restul lumii știe că golgheterul Ligii 1, Azdren Llullaku plecase pe la jumătatea sezonului din campionatul nostru? Și totuși băiatul a iești golgheter. Atacanții probabil că au fost în vacanță. Dar lasă că a dat Stancu un super gol cu Polonia și suntem salvați. Jumătate de gol Stancu și cealaltă jumătate o împart Florin Andone și Szczesny.

Urmează meciul cu Chille. O să învețe și naționala cum e să fii și bătut și cu banii luați. Dar poate că deja e cunoscută expresia asta pe la națională pentru că Deja a aplicat-o cu succes domnul Daum. Și-a bătut și joc de noi și ne-a luat și banii. Și continuă să o facă într-un mare fel, parcă ridică bătaia de joc la rang de artă. Oare dacă contestăm locul 4 pe care-l ocupăm în acest moment în grupă la TAS se rezolvă ceva? Merită încercat! 😀

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.