Da, titlul pare din basme dar nu e chiar așa. Totuși avem parte de puțină dramă și un final fericit dar pe parcurs au fost nervi, cuvinte grele și încă un rând de nervi întinși la maxim. Astăzi de dimineață în jur de ora 9 m-am trezit și ca orice tânăr normal m-am pus să-mi verific de pe telefon notificările de la Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter, Linkedin, Gmail și Yahoo Mail. Deci o zi normală, nimic anormal până acum. Aprind telefonul, mă conectez la WI-FI și intru pe FB Messenger. Când la un moment dat văd roșu în fața ochilor. ”Nu există conexiune la internet” (sau ceva de genul). Cum naiba? Tocmai ce m-am conectat la router-ul care e la doi metri de mine. Mai verific odată. Mă deconectez, mă conectez din nou dar nimic.

Mă gândeam că iar a făcut mama curat și a scos din greșeală vreun cablu din router. Dar nu, totul era în regulă. Aprind televizorul și văd doar pureci. Băi, doar n-au închis ăștia Pro TV-ul sau Prima TV. Factura e plătită, toate cablurile sunt la locul lor dar tot nu merge nici TV-ul nici internetul. Văd mașina de la RDS în fața blocului și mă liniștesc. Zic bă sigur o să rezolve băieții ăștia toate problemele în maxim jumătate de oră. Stau după perdea ca o babă comunistă să văd când pleacă mașina de la RDS și o văd plecând. Aprind televizorul și era totul perfect, aprind calculatorul dar nimic. Internetul tot nu mergea.

Sun la RDS cu gândul că nu-i chiar așa rău să auzi vreo 10 minute o melodie tâmpă care nu face altceva decât să te enerveze decât să te liniștească. Hai că n-a fost așa rău. Am stat doar 5 minute de data asta. Răspunde domnișoara aia drăguță cu voce pe care parcă ai mai auzit-o de curând și mă roagă să-i explic ce probleme am. ”Domnișoară, nu a mers nici cablul TV și nici internetul. A fost echipa dumneavoastră și acum TV-ul merge perfect dar internetul încă îmi dă bătăi de cap”. Îmi spune ce să fac, îmi mulțumește și mă asigură că totul o să funcționeze perfect în cel mai scurt timp. Bun, îmi suflec mâinile și trec la treabă. M-am luptat pur și simplu cu router-ul și cu setările din PC dar nimic.

Sun din nou. De data asta prin altă domnișoară parcă nu la fel de drăguță precum prima dar nu asta-i important pentru mine. Îmi dă exact aceleași indicații dar îmi spune ceva în plus. ”Dacă tot nu funcționează după ce faceți ceea ce v-am spus atunci scoateți router-ul din priză și vă recomand să-l lăsați așa vreo câteva minute”. Bun, fac ceea ce mi-a spus și prima domnișoara și a 2-a pentru că mi-au spus exact același rahat dar tot nu funcționează. L-am scos din priză și l-am lăsat așa vreo 40 de minute. Apoi am încercat din nou dar tot nu funcționa. Mi-am întrebat vecinii dacă la ei merge internetul și mi-au spus că merge. (are picioare). Parcă eram bătut de soartă nu alta…

Mama mi-a spus să sun din nou la RDS dar deja știam cap coadă ce o să-mi spună și nu mai aveam răbdarea necesară. După 5 ore fără internet, câteva zeci de cuvinte frumoase rostite în gând și câțiva MB de internet mobil consumați degeaba, am reușit să-mi rezolv singur problema. Dacă stăteam după ei poate că nici duminică nu aveam internet. În urmă cu puțin timp cineva mi-a spus că are probleme cu cei de la RDS de vreo 3 zile. Vorba aia, am trecut eu și prin lucruri mai grele dar parcă e nașpa rău când cineva îți strică ziua cu un asemenea rahat. Bine măcar că am scos-o la cap.

 

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.