Ieri a fost ziua unui prieten drag, un prieten care mi-a fost alături la bine și la rău, am trăit împreună bucurii și tristeți. Avem o pasiune comună care ne leagă de mulți mulți ani, și anume sportul rege, fotbalul. N-am uitat ieri de ziua ta, am sărbătorit împreună de la 20:30. Au fost foarte mulți invitați și am fost cu toții fericiți. A fost un 5-0 cu Real, la fel a fost și acum 7 ani tot cu Real, doar că ăla de pe Bernabeu. Chiar dacă tu mi-ai dat totul, din păcate eu n-am putut să-ți cumpăr nimic. Dar se spune că cele mai frumoase cadouri vin din suflet, așa că pun pe micul meu blog câteva rânduri scrise din suflet pentru un prieten pe care l-am cunoscut în 2008.

Am fost alături de tine în 2009 când Messi dădea lovitura la Roma și am plâns împreună de bucurie în 2011 când ai făcut legea la United acasă în finala UCL. Și când ne-a dat Bayern cu terenul în cap am fost tot alături de tine, sau când Inter a pus autobuzul în poartă ca să prindă finala de Champions League. Sunt alături de tine și acum când ai pierdut titlul în Primera și rivalii de la Real câștigă UCL-ul în 2 ani consecutivi. Știu că fiecare înfrângere te face mai puternic, mai nervos…mai Blaugrana. Tu ești tot timpul bine primit la mine acasă, dar eu n-am apucat să te vizitez încă în templul tău cel măreț. Am auzit multe cuvinte frumoase despre Camp Nou și sper să ajung acolo cât mai curând.

Anul ăsta pare că o să-mi faci din nou o mulțime de cadouri, sunt sigur că o să-mi oferi cel mai frumos cadou de Crăciun. Știi tu la ce mă refer. 😉 În vara asta am BAC-ul, dar tu o să-mi faci vara mai ușoară prin câștigarea campionatului și a Ligii Campionilor. Știu că Leo o să fie în continuare regele lumii și că cei care te dădeau plecat pe alte meleaguri o să-ți simtă furia și în acest sezon precum a fost în ultimele 10. Drumul e lung, iar provocările sunt multe. Încearcă mulți să-ți pună bețe-n roate, dar pe tine nu te-a interesat niciodată ce spune lumea, ai mers înainte. La fel ai făcut și după ce au încercat să te doboare la Valencia cu acel gol pe care doar cei cu probleme grave de vedere nu l-au văzut. La fel au făcut și în sezonul trecut cu Betis, și iată că acum ești din nou în frunte pe toate planurile.

Să știi că în România ai o grămadă de prieteni care așteaptă să te vadă în fiecare săptămâna făcând spectacol cum doar tu știi să o faci. Eu te susțin în tot și-n toate de pe la 9 ani, cred că am moștenit virusul ăsta de la fratele meu, și sunt sigur că o să-l dau mai departe. E însă cel mai frumos virus pe care-l poate avea cineva și cea mai sinceră dragoste pe care o poți purta. Pentru că tu, FC Barcelona, nu m-ai trădat și nu o să mă trădezi niciodată. Tu ai mai fost trădată, știi prea bine cum e. Dar acum cei care te-au trădat, regretă. Știu că au greșit și au remușcări, dar tu nu privești înapoi, ierți, dar nu uiți, iar răspunsul îl oferi de fiecare dată pe gazon.

Ieri ai împlinit 118 ani, la mulți ani prieten drag, la mulți ani FC Barcelona!

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.