Eu mai folosesc televizorul doar pentru a mă uita la fotbal și la emisiuni care au legătură cu sportul rege. Mă mai uit din când în când și la Starea Nației și cam atât, nu sunt genul de om care să pună pe un anumit canal de știri gen Realitatea sau Antena 3 și să ia de bun ce spun principalii moderatori de la respectivele posturi. Mă refer aici la Rareș Bogdan, Gâdea sau Banciu de la B1. Când e un subiect important cum a fost ieri cel legat de schimbarea premierului n-am stat să mă uit pe un singur canal, am schimbat pe fiecare câte puțin și apoi am încercat să-mi formez propria opinie. Refuz să-mi fac idoli în presa politică din România. Nu iau de bun nci ce spun unii, dar nici ce spun alții. Prefer să apreciez jurnaliști sportivi pe care din fericire am ajuns să-i cunosc și să văd cu câtă pasiune aleg să-și facă meseria.

La televizor în România se caută doar scandalul, se caută sămânța aia care să arunce în aer audiențele. Nimic mai mult. Să nu vă inchipuiți că pentru majoritatea moderatorilor contează atât de mult oamenii cum nici pentru politicieni nu prea contează. E o relație destul de asemănătoare. Omul e cel care te ține în viață la o anumită televiziune, fără el ești mort. La fel și în politică, oamenii sunt folositori atunci când se apropie ziua de vot, în rest vedem tot mai mulți politicieni rupți de lume, oameni care nu știu și nu-i interesează cât costă o pâine sau un litru de lapte.

Prefer să mă uit la fotbal decât să-mi toc nervii văzând cum 4-5-6 deștepți pun țara la cale la o masă rotundă sau pătrată în funcție de platou. Cum o televiziune e albastră și alta e roșie și cum toți zic numai și numai adevărul și nimeni nu manipulează în țara asta minunată. Între timp, fotbalul rămâne același. Cu bune și cu rele fotbalul mi-a oferit în delungul anilor multe satisfacții și rămân fidel acestui sport. Iar despre emisiuni mondene nici nu mai vorbesc. Mi-e scârbă de toate vedetele apărute peste noapte, vedete închipuite care încearcă să copieze modelul din State.

Între timp am făcut două mutări pe care eu unul le consider destul de inteligente. Am scos Antena 3 și Kanal D din grila mea de programe, iar cu timpul o să mai am doar vreo 20-30 de canale. Digi Sport 1, 2, 3, 4, Sport.ro și încă vreo 10-15. Prefer să stau online și să-mi culeg informația de pe site-urile pe care eu le consider credibile și ”de încredere”. Nu să fiu intoxicat la tot pasul cu informații bombastice. ȘOC ȘOC ȘOC. Și mai rău e că și online-ul începe să fie invadat de oameni care și-ar vinde și mama pentru 20-30 de like-uri în plus. Dar parcă e în gena noastră să căutăm senzaționalul, să căutăm scandalurile. După mulți ani în comunism, acum am ieșit la lumină și foamea de senzațional este mare.

Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.