Ați mai citit guest post-uri pe blogul meu, iar fiecare dintre ele este special în felul lui. Ați citit despre antreprenoriat sau jurnalism, iar acum vă invit să citiți câte ceva despre marketing. Știu că nu e chiar forma aia clasică de marketing la care vă gândiți, dar în esență tot marketing este. L-am invitat pe Sergiu Bungărdean să scrie pe blogul meu pentru că mă regăsesc în povestea lui. Este un tânăr care luptă pentru obiectivele sale și mi-a demonstrat din nou că experiența și vârsta nu prea au legătură. Nu cred că tipul ăsta are nevoie de foarte multe prezentări, vă invit doar să-i citiți primul articol de pe blog. Asta dacă vrei să primești informații prețioase despre optimizare SEO

Mai multe backlink-uri nu înseamnă întotdeauna mai mult trafic, iar acesta este și motivul pentru care trebuie să elimini anumite link-uri slab calitative. Unul dintre criterile de care ține cont Google în vederea pozițiilor organice sunt backlink-urile. Ceea ce puțini știu însă, este că anumite link-uri îți pot afecta site-ul și tu probabil nici măcar nu știi de existența lor.

Google ține cont de sursa backlink-urilor, adică de pe ce site-uri provin ele. Se poate întâmpla ca cineva să ofere link spre tine, fără ca tu să știi asta, iar acel link să îți facă mai mult rău decât bine.

Există 3 moduri prin care poți primi backlink-uri slabe:

  1. Organic:

Dacă ai un site important în zona ta de activitate, sau cel puțin unul cu conținut interesant, există toate șansele ca alții să trimită link-uri spre tine.

Tocmai link-urile astea trebuie verificate și filtrate, deoarece unele pot fi foarte utile pentru tine, iar altele îți pot face rău. Ceea ce înseamnă că o eventuală eliminare a celor slab calitative îți poate aduce creștere în căutări.

  1. Blackhat SEO:

În acest caz vina îți aparține în totalitate ție. Știu că toată lumea vrea poziții mai bune și trafic mai mult, dar asta necesită răbdare și multă muncă.

Dacă ai cumpărat diverse pachete de sute sau chiar mii de link-uri la câțiva dolari, sau ai încercat alte practici blackhat, îți recomand să elimini toate link-urile care nu-și au rostul. O să vezi schimbarea după ce faci ce ți-am spus mai sus.

  1. „Prieteni”:

Trist, dar adevărat. Există șansa să ai anumiți „prieteni” care vor încerca să-ți facă rău prin trimiterea anumitor link-uri slabe spre tine în speranța că vei fii penalizat de Google.

Scenariul este foarte probabil, iar acesta este încă un motiv pentru care-ți recomand verificarea backlink-urilor și eliminarea celor în cauză. Pentru a verifica backlink-urile spre site-ul tău poți folosi Search Console:

  1. Deschide Google Search Console și alege site-ul în cauză
  2. Alege din dashboard-ul din stânga Search Traffic, iar apoi dă click pe Links to your site
  3. O să-ți apară în dreapta o listă cu titlul Who links the most, și cu un click pe butonul More vei avea acces la toate backlink-urile

Ce-ți rămâne apoi de făcut, este să verifici aceste backlink-uri și să folosești Disavow Links 

După cum ai observat, procesul nu este unul foarte complicat, dar necesită răbdare și multă muncă.

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.