Am scris la un moment dat despre Școala de Vară organizată de Fundația Prințul de Wales, la Mediaș. Și iată cum trece timpul că evenimentul a și început zilele trecute acasă la Mediaș. Mă bucur că au loc asemenea lucruri în Mediaș. Îți las mai jos un comunicat emis de Primăria Mediaș. 

Școala de Vară Restaurare vs Conservare a Fundației Prințul de Wales a început luni, 27 august la Mediaș. Școala este susținută și de Primăria Mediaș. Douăzeci de tineri arhitecți, ingineri și studenți români la arhitectură participă la acest program.

Mediaș este unul din cele mai vechi orașe din Transilvania; primul document care menționează Mediaș este din 3 Iunie 1267, deși se crede ca orașul ar fi fost de fapt fondat în 1146. Mediaș face parte din așa numita zonă săsească – o colecție de aproximativ 250 de sate și câteva orașe fortificate, întemeiate în perioada medievală.

Directorul Executiv al Fundației Prințul de Wales, Aura Woodward, a declarat: „Patrimoniul arhitectural al României este unic și păstrarea lui poate aduce locuri de muncă și dezvoltare economică. În fiecare an, Fundația Prințul de Wales dorește să contribuie în mod tangibil la păstrarea acestui patrimoniu, prin programe practice despre materiale, unelte și tehnici de restaurare a monumentelor istorice“.

La Școala de Vară a Fundației Prințul de Wales participă și o parte din angajații Primăriei Mediaș, arhitecți și meșteri locali. Primarul municipiului Mediaș,  Gheorghe Roman, a declarat: „Prin Școala de Vară organizată  în acest an doresc să reușim să înțelegem mai bine valoarea și frumusețea arhitecturală a orașului, să protejăm și să restaurăm corect monumentele, clădirile și turnurile din oraș, să promovăm cât mai intens Mediașul“.

Școala de Vară va include și studii arhitecturale ale unor așezări UNESCO din zonă și se va încheia în data de 7 septembrie 2018.

AICI poți vedea articolul inițial pe care l-am scris despre Școala de Vară.

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.