Sâmbătă la Mureș s-a jucat meciul dintre Hermannstadt și Gaz Metan Mediaș. Este derby-ul local. Cel mai important meci din județul Sibiu. Dar unii încă se miră când aud că Hermannstadt – Gaz Metan este un derby. Și tocmai din acest motiv, articolul aceste le este dedicat lor, celor care știu fotbal și nu prea.

Chiar dacă acum stau în București, echipa mea favorită rămâne Gaz Metan. Sunt născut în Mediaș și o să țin toată viața cu Gazu. Pentru mine, ca susținător al Gazului, meciurile cu Dinamo sau FCSB nu sunt cele mai importante. Normal, avem un plus de motivație când jucăm contrau unei echipe mari. Dar derby-ul real este cel cu Hermannstadt acum că au promovat și ei în prima ligă. Se vorbea de un derby cu CFR. Nici vorbă! Cum spunea și portarul Răzvan Pleșca: ”Noi avem derby-ul nostru local. Meciul cu Hermannstadt”.

Vezi aceste lucruri și dacă te uiți în campionatele tari. De exemplu băieții de la Real Sociedad se motivează suplimentar când joacă împotriva granzilor Barcelona, Real Madrid sau Atletico, dar derby-ul lor este cu Bilbao.

Meciurile dintre Mediaș și Sibiu au fost foarte tari și la baschet. Noi am ieșit momentan din schemă acolo, dar o să revenim unde ne este locul. Suntem la baschet în situația în care au fost sibienii la fotbal. Dar sper să nu avem nevoie de atât de mulți ani pentru a revenii în elita baschetului din România. Și sigur nu o să avem!

Ok, am vrut doar să clarificăm această chestie. Pentru mine ca susținător al Gazului Metan, derby-ul este cu rivalii de la Sibiu. Nu cu FCSB, Dinamo, CFR sau alții. Și mă bucur că echipa noastră a câștigat partida de la Mureș. Sunt sigur că o să ne impunem și în retur.

Hai Gazu!

FOTO: Istvan Bertalan

 

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.