București

Hai că a venit și momentul ăsta. Să vorbim puțin despre lucrurile care nu-mi plac în capitală. Încep așa, mai bătrânește, cu lucrurile negative, iar într-un articol viitor subliniem și chestii pozitive despre orașul ăsta că doar nu-i totul negru și întunecat. În plus, o să râzi când o să vezi ce lucruri nu-mi convin pe aici. 😀

M-am mutat oficial și cu acte în regulă la București în data de 20 Iulie. A trecut ceva. Deci e clar că pot să-mi dau cu părerea despre orașul ăsta după ce n-am văzut nici 5% din el. Din lipsă de timp și din lipsă de oameni cu care să merg să vizitez. Nu-mi place să o fac singur, îmi pare cel mai plictisitor lucru ever.

Etalonul meu de oraș perfect este Madridul. Nu mă întreba de ce. Pur și simplu a fost dragoste la prima vedere. Nu te gândii că am fost de 1000 de ori în Madrid. Am fost doar de vreo câteva ori, dar impactul a fost major. Curățenie, oameni zâmbitori, căldură. Chestii de genul.

1. Aglomerația

Ok, pentru cei care nu știți, eu sunt din Mediaș. Orașul ăla mic din provincie din județul Sibiu. Avem echipă de fotbal în Liga 1 și am avut echipă tare și la baschet. Ușor ușor ne revenim și acolo. Mai avem pe aici sediul Romgaz, pe Stephan Ludwig Roth și alți câțiva băieți deștepți. Și nah, oraș mic, lume puțină. Nu e aglomerație prea multă. Mediașul e oraș de tranziție. Nici la Sibiu nu e foarte aglomerat, dar la București e nebunie. Nu mi-a fost ușor să mă obișnuiesc cu asta și pe cine mint, încă nu m-am obișnuit. 🙂 Sper să o fac curând.

E o aglomerație pe undeva ciudată. Vorbeam mai devreme despre Madrid. În Madrid nu am văzut genul acesta de aglomerație și orașul este mult mai mare decât Bucureștiul. Aici toată lumea e pe grabă. Hai să ajungem primii, înjurături în trafic, mame, neamuri, morți și răniți. Încă mă chinui să înțeleg de ce toată lumea e atât de grăbită, dar o să dureze ceva să-mi dau seama, că vorba aia, sunt din Ardeal.

2. Pâinea

Băi ce o să râdă colegii de la redacție dacă o să vadă articolul ăsta. Eu mă gândeam că suntem peste tot acasă și că pâinea e la fel în toată țara, nu că la București e pe American Style și fac ăștia o pâine dulce de parcă mănânci corn cu zahăr peste de la chioșcul ăla care stă să cadă cu vânzătoarea de 70 de ani înauntru. Și încă nu m-am obișnuit cu pâinea de aici și nici nu o să o pot face prea curând. Bine că cineva a inventat chiflele și baghetele din Lidl.

Unde mai punem că mi-am adus pâine de acasă? 🙂 🙂 🙂 Da băăă! Că nu mai puteam cu pâinea asta. Și acum intru în panică că e pe terminate pâinea de la Mediaș. Ce mă fac? Revin la pâinea dulce sau bag chifle la greu? Avea colegul Jipa ( pe care încerc să-l conving să-și facă blog) o glumă cu un corn, dar am uitat-o… 🙁

3. Apa de la chiuvetă

Acum o să ziceți că nimic nu-mi convine. Aglomerație nu, pâine nu, apă nu. Bă da așa e. Eu la Mediaș adoram apa de robinet. Aici nu pot să o beau. Și nu că e vreo aroganță. Pur și simplu are un gust de ți se face rău. Așa că rămân la apa plată de la Mega și la apa cu doliu (Cola).

Mai sunt câteva lucruri care nu-mi plac pe aici. De exemplu accentul sau tramvaiul. Nu știu de ce urăsc tramvaiul, dar nu o să mă vezi niciodată într-o chestie de genul. 😀 În schimb Bucureștiul este foarte frumos noaptea, dar despre părțile lui bune vorbim tot aici pe blog într-un articol viitor.

 

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

  2 comentarii

 1. Cristian Berbece octombrie 31, 2018 at 10:09 am Răspunde

  De ce are rinocerul corn? Ca nu a gasit paine :))
  Vin destul de des in Capitala si pe mine ma dispera starea de nepasare si agresitivatatea verbal si comportamentala (nu te poti plimba linistit prin Centru Vechi fara sa agaseze cu oferte la terase si masaje), sunt prea multi oameni pe extremele astea. Plus mizeria, iarna e deprimant orasul…Partea de aglomeratie se poate dribla si la un momentan te obisnuiesti, mai greu este cu partea de presiune continua si stres din orice…
  Am incercat si eu un experiment in Parcul Eroilor sa vad ce iubeste lumea la Bucuresti si toti mi-au zis ca nu le place si am lasat balta ideea,, ma prea descurajasera :))

  • Casian octombrie 31, 2018 at 3:37 pm Răspunde

   :))) Gluma aia nu se demodeaza niciodata.

   Da. Bucurestiul are plusurile si minusurile lui. Ca orice oras. Urmeaza un articol in care scriu 3 lucruri care imi plac la Bucuresti. Pentru ca da, sunt si lucruri care imi plac la acest oras. See you here with the next article! 😉

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.