Astăzi vorbim despre baschet, mai exact despre baschetul medieșean. Sportul cu mingea la coș a fost promovat la Mediaș de Gaz Metan, echipă care a reușit să câștige de două ori Cupa României.

Pe lângă cele două cupe câștigate, Gaz Metan a evoluat în FIBA EuroChallenge, acolo unde a fost aproape de calificarea în sferturile de finală. Unul dintre cele mai memorabile meciuri din competiția europeană este cel de pe teren propriu, cu Pinar Karsiyaka. După ce a pierdut în Turcia, la o diferență de 30 de puncte, medieșenii au reușit să învingă la Mediaș, scor 77-69. În acea vreme, echipa turcă îl avea în lot pe Bobby Dixon, jucător ce evolează acum la Fenerbahce.

Acum, CSM Mediaș a reușit revigorarea baschetului medieșean. Clubul a fost înființat în anul 2017, participând în Liga 1 de Baschet Masculin în sezonul 2017/2018. În acest sezon, clubul medieșean a evoluat doar cu jucători autohtoni. În actualul sezon, medieșenii au început în Grupa B, reușind calificarea în Grupa Galbenă. Față de sezonul precedent, lotul echipei este unul mai valoros, cu patru străini, plus Titus Nicoară și Dragoș Andrei, foști internaționali români.

Echipa antrenată de Mihai Popa și Dan Popa au reușit, putem spune, două performanțe notabile. Au reușit calificarea în optimile Cupei României, după ce au revenit de la o diferență de 15 puncte în fața celor de la CSO Voluntari. În meciul tur din optimi, CSM Mediaș a reușit o surpriză mare, învingând SCM U Craiova, echipă aflată pe locul 3 în prima grupă a Ligii Naționale.

Pas cu pas, CSM Mediaș își propune să readucă baschetul medieșean în elită. După un prim sezon modest, a urmat actualul sezon, unde CSM Mediaș a oferit spectatorilor meciuri spectaculoase. În sezonul viitor, se preconizează un buget mult mai mare și implicit, performanța.

Cu siguranță, iubitorii baschetului medieșean sunt mulțumiți că Mediașul a revenit pe harta baschetului românesc, lucru arătat prin prezența numeroasă a spectatorilor la meciurile de pe teren propriu. Sper că Mediașul va reuși în viitor să se bată din nou la titlu, așa cum o făcea Gaz Metan.

Articol semnat de Silviu Isailă

#SharingIsCaring
Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.