Știu că n-am mai postat de ceva vreme pe blog. Știu că nu m-am ținut de cuvânt și n-am menținut o constanță din acest punct de vedere. Dar m-a lovit inspirația la 12 noaptea când încercam în zadar să adorm și am zis că n-ar strica să pun câteva rânduri pe amărâtul meu blog.

Mă gândeam la mine și la anumite aspecte ale vieții mele. Mi-am dat seama că sunt într-o fază a vieții în care cel mai bine m-ar descrie câteva cuvinte cheie. ”visător, muncitor și delăsător”. De ce? Hai că vă explic mai pe larg în rândurile ce urmează. 😀

Visător

Pentru că tot timpul am avut vise mărețe și obiective importante. Așa mă hrănesc eu. Dacă nu am obiective atunci nu am inspirație și cu greu mă urnești din loc fără gram de motivație.

Am visat la lucruri, iar majoritatea s-au întâmplat. Și cred că e esențial să visezi. E primul pas spre ceva măreț. Altfel n-ai cum. Cel puțin nu în cazul meu.

Și e important să visezi la lucruri nesimțite. De exemplu eu visez să ajung la independență financiară și să trăiesc într-un loc super călduros din Spania. Ok, fiecare cu visul lui. Azi ți-l prezint pe al meu.

Nu mă pot plânge, la cei 20 de ani pe care-i am stau destul de bine din punct de vedere financiar pentru că am tras de mine când a fost nevoie, dar sunt varză atunci când vine vorba despre administrarea finanțelor. Varză!

Efectiv nu știu să gestionez prea eficient banii pe care-i câștigi și asta mă frustrează. Dar încerc să învăț și despre asta.

Muncitor

Ok, poate că nu pare, dar sunt o persoană muncitoare. Dar dificilă în același timp. De ce? Pentru că nu pot să muncesc după un program strict. De-aia am urât școala atât de mult și de-aia îmi place actualul job. Sunt muncitor, încerc să fac lucruri, dar mă activez puțin mai greu.

De exemplu prefer să muncesc după ora 22:00. Atunci mă concentrez mai bine. Pentru că da, am probleme cu treaba asta. Orice chestie îmi poate distrage atenția și e aiurea.

Recunosc, atunci când aveam 16-17 ani munceam mai mult decât acum. Nu-mi explic de ce. Acum sunt într-o perioadă în care îmi găsesc puțin mai greu motivația. Probabil nu sunt singurul care trece prin asta, dar duc o luptă destul de grea cu mine însumi ca să schimb toate astea. Să fiu mai productiv și mai eficient pentru că sunt conștient de câte oportunități am.

Delăsător

Hai că acum devine chiar interesant. În ultimul an și jumătate mi-am luat diplomă în domeniul ăsta. Am devenit un delăsător convins și nu o spun cu mândrie. Am observat că mai nou am tendința de a lăsa lucrurile pe ultima secundă, de a alege calea mai ușoară, iar asta nu mă caracterizează chiar deloc.

Probabil am devenit delăsător după ce am observat că din nimic am reușit într-un timp relativ scurt să realizez ceva la care alții muncesc ani. E vorba de auto-suficiență. Probabil asta e. Plus puțină aroganță caracteristică și voila, un delăsător convins.

Un delăsător care v-a avea de pierdut în timp dacă continuă pe acest drum, dar care primește în momentul de față ceea ce are nevoie. Pentru că da, uneori e ok să fi delăsător, dar asta numai dacă la un moment dat te trezești din vis și reîncepi să muncești din greu.

Articolul ăsta l-am scris pe repede-înainte pentru că mi-a părut un articol din suflet. Pentru ăla care trece prin aceași chestie și pentru mine care o să-l citesc în 9 Decembrie 2020 și o să trec pe foaie ce lucruri am reușit să schimb de la momentul respectiv până azi.

Aștept mesajele voastre în comentarii sau pe Facebook. Have a nice day! 🙂

 

#SharingIsCaring
Written by Casian Soneriu
Saut, Casian Șoneriu sunt și îți mulțumesc că ai intrat pe blogul meu. Sunt blogger de 6 ani, ca să vezi ce trece timpul. În plus, cochetez cu antreprenoriatul, sunt jurnalist și marketer și mă mândresc cu faptul că fac ceea ce mă pasionează. Lucru pe care te îndemn să-l faci și tu pentru o viață mai fericită! Și nu uita, poți obține succesul (indiferent ce înseamnă succes pentru tine) prin multă muncă și dedicare.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.