Un nou articol scris la miezul nopții. Că așa e la modă în ultima vreme pe blogul meu. Măcar dacă era vreo ocazie fericită, dar m-a lovit inspirația în urma unui incident neprevăzut.

Încă sunt șocat de vestea că legendarul Kobe Bryant s-a stins din viață în urma unui accident aviatic. Nu-mi vine să cred! Dacă n-ai idee cine este Kobe Bryant atunci sari această parte și du-te pe la mijlocul articolului, acolo unde vorbim despre morala povestii.

De obicei sunt un tip super optimist, dar după aflarea aceste vești m-a cuprins o tristețe de n-ai văzut așa ceva. Și cum stăteam eu așa și mă gândeam la nemurirea sufletului mi-am dat seama cam cât de superficială este viața uneori.

Alergăm după idealuri false și uităm să ne bucurăm de fiecare moment. Să iei masa cu cei dragi e mai cool decât să ai ultimele încălțări scoase de Nike. Nu zic nimic, ia-le dacă ți le permiți, dar nu fă din asta un scop în viață. Nu fă ore suplimentare la muncă doar ca să-ți cumperi o cămașă de la Tomy sau ca să pui pe Instagram că ești la restaurantul ăla șmecher din centru unde #sărăkiile n-au loc.

Mai bine trage tare pentru tine și cei care îți sunt alături indiferent de situație. Pentru că de ce? Cazul lui Kobe Bryant vine ca să întărească anumite convingeri. Poți avea oricât de mulți bani vrei, când nu mai ai zile e game over. Și crede-mă pe cuvânt, Kobe Bryant chiar avea bani mulți, dar aici nu e vorba despre asta. Pentru că el era un atlet atipic. Pasionat de antreprenoriat, de cauze umanitare și multe alte lucruri pe care majoritatea ”vedetelor” din ziua de azi le trec rapid cu vederea.

În ultima vreme am învățat că e ok să treci și prin perioade mai dificile. Fac parte din viață. Nu poți să le eviți la nesfârșit. Poți doar să le conștientizezi și să treci peste într-un mod cât mai eficient pentru tine.

La final toți ne alegem cu același lucru. Indiferent dacă în timpul vieții ai avut Ferrari sau Dacie. Doar concentrează-te că în atâta timp cât ești in viață lași ceva pozitiv în urmă și profiți de mai fiecare moment. Pentru că timpul trece atât de rapid încât nici nu-ți dai seama, iar apoi riști să rămâi cu anumite regrete.

Mi-ar fi plăcut să scriu acest articol într-o zi oarecare, nu pentru că unul dintre oamenii pe care îi admir a trecut în nefință. Dar așa-i viața, îți mai dă câte un croșeu ca să te trezească din amorțeala zilnică.

Ne auzim data viitoare, sper eu cu ceva mai fun. 🙂

Written by Casian Soneriu
Saut, Casian Șoneriu sunt și îți mulțumesc că ai intrat pe blogul meu. Sunt blogger de 6 ani, ca să vezi ce trece timpul. În plus, cochetez cu antreprenoriatul, sunt jurnalist și marketer și mă mândresc cu faptul că fac ceea ce mă pasionează. Lucru pe care te îndemn să-l faci și tu pentru o viață mai fericită! Și nu uita, poți obține succesul (indiferent ce înseamnă succes pentru tine) prin multă muncă și dedicare.

  4 comentarii

 1. Robert Gabriel Popa ianuarie 27, 2020 at 8:11 am

  Foarte fain tot ce ai scris. Eu nu cunosc așa bine baschetul american, toate legendele, nu am obiceiul (mai ales acum, la vârsta mea) să devin fanul cuiva în astfel de momente. Dar revin cu o lecție pe care e bine să o înveți la timpul potrivit. Să-i prețuiești pe cei apropiați (familie, prieteni, cunoscuți) atâta timp cât sunt în viață. Să nu eziți să-i contactezi doar pentru a le transmite un gând bun, pentru a ști că sunt bine. Și la fel se poate proceda și cu vedetele. Să le apreciezi mai ales când sunt în viață. Dacă le mai și cunoști, cu atât mai bine. Cristian Țopescu m-a inspirat mult în cariera mea, lucru pe care îl știi deja. Nu l-am cunoscut, dar cât a trăit el mi-am exprimat de multe ori aprecierea față de întreaga sa activitate. Și îl urmăream ori de câte ori apăraea la tv. De meciurile comentate, care sunt și acum pe youtube, nici nu mai are rost să vorbesc. În 2014 țin minte că a comentat finala Roland Garros dintre Simona Halep și Maria Șarapova. A fost o mare bucurie pentru mine să aud un comentariu în direct al maestrului Țopescu. Avea 78 de ani atunci. Probabil a fost ultimul eveniment sportiv pe care l-a comentat.

 2. Casian Soneriu ianuarie 27, 2020 at 11:51 am

  Ai dreptate! Eu am urmarit o buna perioada NBA si mai ales m-am jucat NBA 2K14 si 2K15. Kobe Bryant este singurul om despre care marele Jordan spunea ca i se aseamana ca stil de joc. Dar aici nu este vorba doar despre bietul Kobe. In articol am incercat sa subliniez morala povestii si ma bucur ca ai sesizat acest lucru.

 3. Jo ianuarie 29, 2020 at 2:36 pm

  Nu prea ma pricep la sport, dar de Kobe Bryant am auzit. Si daca ar fi sa ma iau dupa tot ce-am citit despre el in ultimele zile, inclusiv articolul tau, nu a fost numai un sportiv exceptional, ci si un om cumsecade. Mai rar asa ceva. Am fost impresionata de sfarsitul lui tragic. Desi blogul meu este axat pe filme, am gasit o modalitate sa-i aduc un ultim omagiu.

 4. Casian Soneriu ianuarie 30, 2020 at 8:44 am

  Da, Kobe a fost un exemplu pentru orice OM. Un sportiv de exceptie, un antreprenor iscusit si un adevarat model. Cum scriam in articolul meu, nu sunt cel mai mare fan al lui pentru ca eu sunt mai mult cu Messi si Barcelona, dar un om precum a fost Kobe merita omagiat.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.