Schimbare - Gândire pozitivă

Știu că probabil pe vremuri erați obișnuiți să citiți pe acest blog articole despre sport, fotbal în mod special. Dar în ultima perioadă am decis să mă concentrez mai mult pe dezvoltare personală și pe partea de motivație în mod special.

În ultimele luni am avut deseori probleme cu procrastinarea și lipsa motivației, dar cel mai probabil nu sunt un caz singular. Așa că am decis să schimb anumite lucruri. Dar schimbarea n-a venit peste noapte. Au trecut luni bune în care am dus o luptă interioară pentru a putea decide ce e mai bine pentru mine.

TO DO LIST

Dacă ar fi să organizez totul într-un mic to do list, lucrurile ar arăta cam așa:

  • Încetează să pierzi nopțile și concentrează-te pe dezvoltarea ta. 

Prin ”nopți pierdute” nu te gândii neapărat la golăneli de-alea grave, că nu e genul meu. O noapte pierdută poate însemna pur și simplu o seară de FIFA cu băieții, o seară de Netflix sau o ieșire într-un club.

Lucrurile de genul acesta au devenit foarte rare spre deloc și chiar nu le duc lipsa acum. La început era groaznic, recunosc. Nu mă puteam concentra mai deloc la ce aveam de făcut. Mă gândeam doar la ”ce fain ar fi fost să fiu pe terasă în centru în loc să lucrez la acest website”, dar în timp am reușit să mă disciplinez din ce în ce mai bine.

Nu mă înțelege greșit. O dată pe săptămână încă îmi fac timp să ies și să mă deconectez puțin, dar nu mai simt că irosesc acel timp ci din contră, o iau ca pe o investiție. Am ieșit pentru recreere după ce în restul zilelor din săptămâna respectivă am muncit cât de bine am putut pentru îndeplinirea obiectivelor mele.

  • Înconjoară-te de oameni pozitivi care sunt dispuși să facă chestii 

Probabil că și tu ai pe lângă tine sau ai avut la un moment oameni toxici care nu făceau altceva decât să piardă vremea și să se plângă despre cât de nasoală e viața și cum totul merge prost în jurul lor. Oamenii ăștia o să-ți taie rău de tot din elan dacă nu-i îndepărtezi și tot ceea ce sunt capabili să facă e să te tragă și pe tine în rahatul în care se afundă ei.

Alege să te înconjori de oameni pozitivi care au obiective. Care se trezesc dimineața cu gândul că azi e o nouă oportunitate să ajungă cu un pas mai aproape de visul lor. Astfel în zilele când n-o să ai motivație, oamenii de genul o să-ți dea un boost de moral atât de esențial pentru a merge înainte.

  • Oprește-te din găsit scuze

Am citit acum 2-3 ani că durează între 3 și 5 secunde (ceva de genul) să găsești scuze pentru absolut orice. Iar chestia asta mi-a rămas profund întipărită în memorie. Și da, am fost și eu un fel de ”drama king”. Mă plângeam pentru o mulțime de chestii și mă consolam cu gândul artificial că n-are rost să mă ridic din pat să mă apuc de treabă pentru că oricum n-o să apară rezultate prea curând.

Nimic mai greșit! Rezultatele nu apar peste noapte ci sunt rezultatul unei munci continue. Am învățat asta în timp. Dacă vrei să ajungi la succes, iar succesul să dureze (indiferent ce înseamnă succes pentru tine) atunci trebuie să gândești pe termen lung. Dacă o să aștepți recompensă după fiecare lucru mic pe care l-ai făcut atunci o să sfârșești demoralizat și plin de dezamăgiri.

  • Mai multe cărți – Mai puțin Netflix și Youtube

Asta e o lecție extrem de importantă. Acum citesc zilnic 20-30 de pagini. Sigur că cel mai probabil nu reușesc să citesc chiar zilnic, dar de fiecare dată recuperez. Înainte pierdeam ore bune pe Netflix și Youtube zăcând în pat fără să fac absolut nimic productiv.

Acum mă uit cam de două ori pe lună pe Netflix câte 2 ore, iar Youtube-ul îl folosesc pentru muzică în timp ce lucrez, iar atunci când urmăresc conținut video încerc să nu depășesc o oră – o oră și jumătate pe zi și să nu urmăresc decât canale care să-mi ofere informații valoroase.

Exemple: We love Books, Alux.com, Better Ideas, Bright Side, sau Robert MTK.

  • Devino mai organizat la toate capitolele

Lecția asta am învățat-o de curând. Înainte totul era haotic din mai multe puncte de vedere. Nu eram deloc organizat nici din punct de vedere profesional, dar nici financiar.

Acum aleg să-mi notez aproape tot. Să creez mici obiective pe care să le îndeplinesc zilnic. Astfel n-o să mai am probleme cu motivația.

Legat de bani, nu mai cheltui atât de mulți bani pe chestii de care n-am neapărat nevoie și mă gândesc de două ori înainte să mă las pradă vreunui impuls de moment. Impulsurile de moment sunt destul de dăunătoare indiferent de situație. Că vorbim de relații, bani sau carieră. Mai bine ia-ți 10 secunde în care să analizezi fiecare situație cu partea rațională a creierului nu cea emoțională și o să vezi o evoluție. 🙂

Dacă o să devii mai organizat vei vedea că o să ai timp pentru toate. Folosește cele 24 de ore într-un mod mai eficient și astfel o să ai doar de câștigat.

Am dezbătut în acest articol mai pe larg 5 subpuncte tare interesante pentru mine și sper să te ajute și pe tine să faci o schimbare în viața ta.

Poți începe oricând să schimbi ceva, dar trebuie să-ți dorești cu adevărat acest lucru. Dacă o să continui să amâni totul doar pentru că drumul acesta este prea dificil atunci o să te învârți într-un cerc foarte dăunător.

Aștept să discutăm mai multe pe Facebook – Casian Șoneriu, Instagram – @casiansoneriu, Mail – @casiansoneriu@gmail.com, dar și în secțiunea de comentarii de mai jos. 🙂

Have a nice day!

#SharingIsCaring
Written by Casian Soneriu
Saut, Casian Șoneriu sunt și îți mulțumesc că ai intrat pe blogul meu. Sunt blogger de 6 ani, ca să vezi ce trece timpul. În plus, cochetez cu antreprenoriatul, sunt jurnalist și marketer și mă mândresc cu faptul că fac ceea ce mă pasionează. Lucru pe care te îndemn să-l faci și tu pentru o viață mai fericită! Și nu uita, poți obține succesul (indiferent ce înseamnă succes pentru tine) prin multă muncă și dedicare.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.