Antreprenori romani

Astăzi abordăm un subiect ceva mai serios pe blog. Încep prin a-ți spune că acest articol nu este scris de vreun specialist în business sau de vreun atotștiutor. Pur și simplu în urma acestei perioade dificile prin care trecem cu toții am avut ocazia să observ anumite aspecte tare interesante și consider că e momentul oportun pentru a le discuta pe larg cu voi.

Pentru că ofer servicii din zona de marketing (construire website-uri, social media managment etc) am avut de-a face în ultimii ani cu o mulțime de antreprenori. Interesant e că la 90% dintre aceștia am observat o caracteristică comună: Scepticismul legat de zona de online.

Dacă ești implicat în zona asta atunci sigur și tu te-ai lovit măcar o dată de fraze de genul: ”Cu ce să mă ajute pe mine un site sau o pagină de Facebook / Instagram? Mă descurc și fără!” 

Și dragă antreprenorule modern poate că te descurci și fără website sau postări profi pe rețelele sociale, dar iată că această perioadă peste care vom trece mai repede sau mai târziu a venit și ne-a demonstrat cât de important e să pui accent (și) pe internetul ăsta care a fost inventat totuși să ne ajute și să ne ușureze munca.

Ador și antreprenorii care odată cu venirea crizei s-au gândit că cea mai inspirată decizie e să taie din bugetul de marketing. Ok, pot înțelege că e o situație neprevăzută și foarte nasoală, dar cum crezi că o să ieși din această situație fără marketing și promovare? Cum obții clienți noi care să-ți susțină afacerea? Pentru că cel mai probabil nu te numești Nike, Microsoft sau Apple ca să te țină lumea minte și dacă nu mai apari 3 luni nicăieri.

Mai sunt și antreprenorii care nu-s dispuși să plătească prea mult pentru servicii online, dar vor peste noapte rezultate formidabile că altfel devin supi. Păi cum e? Nu trebuie să fie egalitate? Să o ducem cu toții bine dacă tot ne facem treaba. Ăștia-s genul de clienți toxici de care îți recomand să te îndepărtezi pentru că o să pierzi bani și timp prețios.

Cu banii știi cum e, se fac înapoi, dar timpul pierdut nu ți-l mai dă nimeni. Plus că e frustrant să vezi că cineva apelează la servicii pe care le prestezi, dar tot el știe mult mai bine decât tine ce e de făcut.

Sunt tare curios să aflu voi ce părere aveți despre acest subiect care sigur e mult mai complex decât am reușit eu să expun în acest articol, dar de-aia s-a inventat secțiunea de comentarii de mai jos ca să putem dezbate mai pe larg tema principală.

Ținem legătura și pe Facebook, Instagram sau mail – casiansoneriu@gmail.com unde puteți să-mi scrieți dacă aveți nevoie de sugestii în zona de online. 🙂

 

#SharingIsCaring
Written by Casian Soneriu
Saut, Casian Șoneriu sunt și îți mulțumesc că ai intrat pe blogul meu. Sunt blogger de 6 ani, ca să vezi ce trece timpul. În plus, cochetez cu antreprenoriatul, sunt jurnalist și marketer și mă mândresc cu faptul că fac ceea ce mă pasionează. Lucru pe care te îndemn să-l faci și tu pentru o viață mai fericită! Și nu uita, poți obține succesul (indiferent ce înseamnă succes pentru tine) prin multă muncă și dedicare.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.