Dacă e marți, înseamnă că stăm din nou de vorbă cu un antreprenor entuziast și plin de idei, dornic să ne împărtășească din experiența sa.

De această dată interviul este unul cu totul și cu totul special pentru că a fost cel mai ușor de realizat pentru mine. De ce? Pentru că invitat este prietenul Tamas Szasz Fulop (Mex) pe care deja îl cunosc destul de bine, iar formularea unor întrebări valoroase nu putea dura mai mult de 15 minute.

Noi de obicei vorbim chestii serioase, dar de data asta am dat-o în extrem pentru că știam că ceea ce rămâne scris aici va putea influența viitori antreprenori din țara noastră. Așadar, despre business în toate formele sale, despre viața de antreprenor și despre cum să te regăsești ca și antreprenor după o perioadă mai puțin fastă, citești mai jos. 🙂

Cine este Tamas Szasz Fulop? Omul din spatele proiectelor actuale și ale celor viitoare

Îmi place să spun despre mine, că oricât talent aș avea, oriunde m-ar purta succesul, și oricât m-aș schimba, dincolo de toate sunt și voi rămâne un om simplu, pe alocuri complicat.

Știu că sună a paradox, dar nu mi-a plăcut niciodată calea aia mai simplă, și am ales mereu să caut să obțin lucruri și momente rare.

Oamenii din jur mă numesc antreprenor, artist, strategist și rebel în toată regula, cel puțin asta e părerea celor care mă înghit, că nu aș vrea să dăm credit hateriilor, și să vorbim despre cine cât ma detestă, dar e normal să ai și părți mai puțin acceptate de societate, noroc că am învățat să trăiesc cu ele.

Sunt un tânăr care se hrănește cu antreprenoriat și artă, renăscut din propria cenușă, după ce am reușit să pierd tot de mai multe ori, și să cunosc falimentul personal, dar si pe cel profesional.

Nu am ascultat niciodată, de nimeni care a vrut să îmi distrugă visele, iar azi pot ieșii in față și pot lupta în continuare pentru ceea ce îmi doresc, chiar dacă trebuie să re-clădesc de la zero.

Sunt co-fondatorul celui mai cunoscut furnizor de servicii din romania pentru Amazon Branding (FIVETOON BRANDING), și sunt foarte aproape să arunc în sfera publică anul acesta 3 proiecte mari și frumoase din diferite domenii.

Au trecut 28 de ani de încercări peste mine, unele cu succes, altele mână în mână cu cele mai usturătoare eșecuri, iar ce urmează cu siguranță se v-a desfășura în stil mare, și vă învit să aflați mai multe despre misiunea mea de pe https://www.szasztamas.ro.

Pe lângă proiectele pe care le desfășori momentan, ce obiective de viitor ai?

Curând am trecut peste un reset serios în viață, asta nu înseamnă nici pe departe că tot ce a fost a murit, înseamnă mai degrabă că totul a renăscut, atât in viața mea exterioară cât mai ales în interiorul meu.

De aproximativ 3-4 ani am înființat unul dintre cele mai puternice companii de Amazon Branding, afacere cu care am trecut de mână prin cel mai interesant carusel, până am reușit să ating pragul falimentului, venită odata și cu falimentul personal, însă perseverența m-a ajutat să reclădesc acest business, și acum pot spune că are o creștere extrem de accelerată, și lucrurile se așează în ritm optimist.

Pe lângă asta sunt în fază de start-up cu alte trei proiecte cu potențial imens, alături de unul dintre cei mai performanți oameni din industria marketing-ului online(nu ii spun numele, că nu ii place să fie lăudat prea mult).

Vom venii pe piață progresiv în următoarele 6 luni cu proiecte foarte îndrăznețe, și vom impacta serios două segmente mari din populația interațională, pe de o parte le vom ușura viața antreprenoriilor de pretutindeni, iar pe altă parte vom ajuta un număr mare de oameni simplii să devină ceea ce își doresc. Stați foarte aproape, pentru că ceea ce urmează, e FOARTE TARE, exact așa: FOARTE TARE! 🙂

Am obiective mari, deșii nu prea imi place sa vorbesc despre ele în public, pentru că fac parte foarte mult din sfera intimă a fiecăruia, însă pentru a nu lăsa întrebarea în aer, îți voi spune în linii mari, că în următorul semestru îmi doresc să îmi cresc puternic imaginea publică, să cresc o comunitate mare dar mai ales sănătoasă în jurul brand-ului personal, nu o să vorbesc despre cifre, că nu asta e cel mai relevant aspect până la urmă.

Un alt obiectiv pentru luniile care urmează, este lansarea a doua aplicații inovative, și implementarea lor în viața a cel puțin 10.000 de utilizatori.

Revin serios și pe partea de creație artistică, și pe 1 Octombrie lansăm o producție audio-vizuală într-un fomat fresh, un proiect in care am pus și punem mult suflet, energie, dedicare și desigur resurse financiare, dar o facem din pasiune și entuziasm, iar asta e cel mai important lucru, în aproape tot ce faci.

Pentru cei care citesc acest interviu, și se simt prea des controlați de viață, sau poate blocați, nedumeriți de anumite probleme, îi invit să intre pe site-ul meu https://www.szasztamas.ro, unde vom încărca începând de mâine materiale motivaționale.

Cam asta este tot ce pot spune despre obiectivele profesionale pentru perioada imediat următoare, cât despre cele personale voi povestii mai multe pe blog-ul meu, dar și pe alte platforme de renume, unde îmi voi face apariția foarte curând cu mult conținut de calitate(sau cel puțin mă străduiesc să fie așa)

În încheiere la acest subiect, pot doar să adaug că vin vremuri interesante, și doar de fiecare dintre noi depinde, dacă vrem să ajungem foarte sus, sau dacă ne mulțumim trăind în mocirlă. Eu aleg PRIMA VARIANTĂ, și promit public că voi întoarce pământul invers dacă e nevoie, dar voi demonstra că se poate.

Cineva a spus odată:”Lasă-i să se distreze, Într-o zi vor lucra pentru tine”

Pot tinerii să facă afaceri în România pornind cu bani puțini? Care sunt avantajele și dezavantajele unui business în zona de servicii în țara noastră?

Tinerii pot, oricine poate, dar mai ales cei tineri ar trebuii să poată cel mai mult, pentru că în zilele noastre oportunitățiile sunt peste tot, internetul este o mină de aur, iar banii nu sunt prima resursă de care au nevoie. Ai nevoie și de bani, desigur, e foarte greu fără, dar dacă ai ambiție, îți folosești timpul cu cap, înveți pe cont propriu, și muncești inteligent, o să îti fie chiar simplu să lansezi un proiect antreprenorial, dar asta implică să sacrifici multe lucruri superficiale, și să pui osul la treabă. Cum spune și vorba:”Cei care stau azi la umbră, sunt cei care au plantat un copac acum mulți ani”, așa că plantează azi, nu aștepta momentul perfect, și nu lăsa pe nimeni să îti ia visurile.

Îmi place mult întrebarea ta legată de afaceriile din zona de servicii, dar e în același timp și un subiect destul de sensibil pentru mine, pentru ca am petrecut mulți ani in zona asta, și m-am luptat mult cu provocariile acestui model de antreprenoriat.

Pe scurt, avantajele în servicii, ar fi faptul că poți pornii la drum de unul singur, nu ai nevoie de investiție mare ca să poți face treabă bună, și poți vinde foarte repede încasând suficient ca să crești repede, față de alte tipuri de afaceri, unde ai nevoie de mult mai mult efort financiar ca să produci ceva ce ulterior vei putea vinde, implicit asta înseamnă și un risc mai mare.

Oricât de bine sună să ai un business în zona de servicii, din experiența mea dezavantajele cântăresc mai mult, deoarece în servicii ești limitat la timpul tău, sau al angajațiilor tăi, vinzi timpul deobicei la un număr destul de limitat de clienți finali, iar scalabilitatea este dificilă. Pe lângă asta, vei avea și mult timp mort, pentru că vei lucra pentru clienți care nu se vor mulțumii cu nimic din ce le vei da, și vei ajunge să pierzi bani, energie și timp, fără să poți refolosii energia investită în proiectele tale, și asta poate să te incarce cu multe frustrări.

Ca și un mic sfat, daca ești la început, începe cu o afacere în servicii, vei învăța mult, și vei putea să și traiesti din pasiunea ta, însă nu rămâne prea mult aici, fă un pas spre afaceri cu venituri pasive, sau încearcă să accesezi industriile pe bază de producție.

Dacă însă ai suficient capital, ai o idee bună, și ai o sursă din ce să te întreții o perioadă, începe direct cu dezvoltarea unei afaceri cu venituri pasive sau semi-pasive.

Fac românii afaceri pe Amazon? De ce ar trebuii să se apuce cineva de vândut pe Amazon?

Sunt foarte mulți români care s-au apucat de vândut pe amazon us în principal, și trendul este unul ascendent, dar sunt puțini care o fac la nivel de afacere.

Problema la mulți români, care intră in industria asta, este că ei vin cu un background 0 in ceea ce înseamnă antreprenoriatul, și îsi imaginează că e oportunitate în care daca arunci câteva zeci de mii de euro, vei ajunge foarte curând milionar.

Da, există o strategie, un sistem predat de traineri prin care aproape la sigur te duci pe drumul cel bun, și vei vinde pe amazon de sume frumoase, însă din peste 500 de clienți ai mei care au o afacere afiliată cu Amazon, au reușit să se și mențină și să crească la sume fabuloase, doar cei care au investit în ei, pentru a întelege cum funcționează un business cu adevărat, iar procentul acestor performeri este de maxim 15-20% dintre toți care încearcă.

Ști cum se spune, unii încearcă, alții învață cum să reușească, și au răbdare.

Dacă ai sumă de bani, pe care ești dispus să îi pierzi, îti place să lucrezi din fața laptopului(și nu, nu de pe plaja, că nu așa faci performanță), vrei să îți creezi un venit semi-pasiv, și îti place să lucrezi cu lucruri palpabile, APUCĂ-TE DE AMAZON!

Atenție! Dacă ai impresia că vei devenii milionar într-un an, aruncând 10.000 de euro într-un stoc de câteva mii de produse, pe principiul, lasă că îmi cumpără și mie americanii ăia consumeriști produsele la supra-preț, te previn că vei avea concurența mare, și te vei auto-elimina de pe piață foarte repede, AȘA CĂ NU TE APUCA! (Mai bine donezi acei bani)

Cum reușește un antreprenor să treacă peste momentele mai puțin frumoase ale vieții de antreprenor? Ai vreun sfat pentru cei aflați la început de drum?

Din moment ce îti asumi rolul de antreprenor adevărat, cred că ai suficientă încredere în tine, și știi ca orice se întâmpla, vei merge mai departe, până vei reușii, pentru că provocări și momente negre vei avea multe. Totuși, aceste momente grele din viață, în care dai piept cu falimentul, cu datoriile, cu pierderea unor oameni din companie, sau pierderea celor dragi, sunt momentele care îți spun, să te autodepășești, să lași trecutul acolo unde e, și să înveți din greșeliile tale. Dacă viața te doboară, te trântește de pământ, este momentul oportun să renaști mai puternic decât niciodată.

Când traversezi astfel de perioade, amintește-ti regula de 3 zile: În prima zi plângi(și da, și băieții plâng câteodată, și e ok să fie așa), suferă, dă afară din tine energia negativă, pentru că ai nevoie să te eliberezi, apoi în a doua zi acceptă situația în care te aflii, și analizează unde te aflii, de ce, și află de la tine ce greșeli să nu mai repeți(nu căuta scuze, că nu te ajută cu nimic, asumă-ți în schimb că ești la pământ).

În a 3-a zi ști ai scos deja din tine energiile negative, ești conștient unde te aflii, așa că pune mâna și fă ceva bun pentru tine, pentru afacerea ta, oricât de nesemnificativ ar fi, acum e timpul să te implici mai mult și să acumulezi mici victorii care să îți ridice moralul. Muncește la tine, fă lucruri bune, că nimeni nu o să îti dea pastila magică, și doar tu poți fi mai performant decât ai fost ieri. CONCUREAZĂ CU PROPRIA PERSOANĂ, NU CU ALȚII!

Pentru cei la început de drum, e important să înțeleagă că e ok să fi mic, neajutorat, și e în regulă să greșești, dar trebuie să începi, cu ce ai, acolo unde ești, și să te înbunătățești în fiecare zi. De asemenea e important să îti fragmentezi obiectivele mari, în obiective micuțe, zilnice, pentru a putea să acumulezi satisfacție zilnic, și să implementezi astfel obiceiul de a merge mai departe.

Ce mentori ai? Cât de important este să ai mentori atunci când o iei pe acest drum?

Am mulți mentori, și am o “foame” mare după oameni mai buni, mai deștepti ca mine, caut constant să învăt și să mă inspir de la cei mai deștepti ca mine.

Pe plan profesional îi urmăresc, citesc, învăț de la oameni ieșiti puțin din tipar, precum e Lorand Soares Szasz, Cristian Onetiu, Wayne Dyer, Robert Ionescu, Andy Szekely, Derek Halpern și chiar Andrei Șelaru + mulți alții.

Prima regulă să devii bun, este să accepți că ești suficient de prost, dându-i spațiu sinelui tău să acumuleze real și alte cunoștiințe pe care deja le deține, pentru a putea face și a avea lucruri și mai faine. Mentorii sunt cei care te ajută să ajungi mai repede, și mai bine unde îți dorești. Dacă vrei să mergi încet, și haotic, ignoră să ai mentori, eu prefer în schimb să îmi cresc șansele de reușita, și la mine mentoratul a funcționat mai bine decât credeam.

Recomandă cititorilor mei 3 cărți pe care n-au voie să le rateze dacă vor să se apuce de antreprenoriat sau s-au apucat deja.

Nu vreau să dezamăgesc pe nimeni, și nu vreau nici să pun pe cineva în fața paradoxului alegerii, așa că voi amintii un singur titlu, o carte pe care orice om ar trebuii să o citească înainte de toate. Aceasta carte se numește PUTEREA PREZENTULUI de Eckhart Tolle, și te ajută să înțelegi mai bine că fericirea poate fi găsită oriunde.

Dacă ai citit cartea deja, urmărește-mă pe social media, urmează să împărtășesc și alte recomandări de cărți și nu numai.

Mulțumesc frumos pentru invitația de a participa la seria ta de interviuri, îți doresc succesul ăla cel mai de calitate, și în încheiere las cititoriilor tăi cea mai importantă vorbă care mă ghidează pe mine în viață: OFERĂ DOAR CEEA CE EȘTI PREGĂTIT SĂ PRIMEȘTI!


Acesta a fost interviul cu fratele Mex. 🙂 Îl găsiți atât pe blog cât și pe Facebook & Instagram unde vă recomand să-l urmăriți pentru că urmează mai multe proiecte super faine despre care fără doar și poate o să scriem și aici pe blog.

Dezbatem pe larg subiectele abordate în acest interviu și pe Facebook & Instagram@CasianSoneriu. Marțea viitoare o să revin cu un nou interviu la fel de fain.

#StayTunned

 

Written by Casian Soneriu
Saut, Casian Șoneriu sunt și îți mulțumesc că ai intrat pe blogul meu. Sunt blogger de 6 ani, ca să vezi ce trece timpul. În plus, cochetez cu antreprenoriatul, sunt jurnalist și marketer și mă mândresc cu faptul că fac ceea ce mă pasionează. Lucru pe care te îndemn să-l faci și tu pentru o viață mai fericită! Și nu uita, poți obține succesul (indiferent ce înseamnă succes pentru tine) prin multă muncă și dedicare.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.