Messi

Vă era dor de un articol despre fotbal, nu? Ei bine după câteva interviuri tare faine despre business am zis că e musai să revin pentru moment ”la origini” pentru a dezbate alături de voi un eveniment foarte important pentru majoritatea microbiștilor. Panica răspândită de momentul posibilii plecări a lui Messi de la Barcelona.

Să stabilim anumite chestii din start. Sunt fan FC Barcelona de la vreo 8 ani și m-am îndrăgostit iremediabil de echipa de pe Camp Nou la finala din 2009 când Messi și Eto’o o răpuneau pe United. Sunt mare fan Leo Messi, pentru mine este cel mai bun fotbalist din istorie.

Nu i-am prins ”pe viu” pe Maradona, Pele sau alții, dar te asigur că am urmărit zeci de ore de video-uri cu ei pe Youtube și am citit mult despre toate legendele fotbalului. Însă Messi e special. Dar pentru mine există ceva și mai special decât Messi. Și anume FC Barcelona. Nu sunt suporter de moment și nu l-aș fi urmat pe Messi la City sau PSG dacă s-ar fi dus acolo.

Messi ar fi rămas special pentru mine, dar nu m-aș fi dat suporter Man City de mic atunci când acesta ar fi semnat cu formația de pe Etihad. În primul rând că n-am avut nici măcar un moment în care să cred că Messi chiar poate pleca de pe Camp Nou. Cu tot cu prietenia lui cu Luis Suarez sau nu.

De ce? Pentru că Messi înseamnă Barcelona și Barcelona înseamnă Messi! Nu poți să muți Turnul Eiffel din Paris, Statuia Libertății din New York sau Zeul Fotbalului din Barcelona. Ok, aștept comentarii de la fani Real Madrid sau mai nou fani Juventus sau Bayern, că e la modă. 🙂

Sunt sigur că Messi a încercat să tragă un semnal de alarmă pentru că tot ceea ce se întâmplă la Barcelona de vreo 3 ani este de-a dreptul penibil. Și o doză importantă de vină o are și Bartomeu. Dar poate nici mofturile uneori exagerate ale lui Messi nu trebuie uitate totuși.

Barcelona a devenit dependentă de Messi, iar acest lucru i-a tras puțin în jos pe ceilalți fotbaliști care dau senzația în multe momente că merg pe principiul ”lasă bă că o rezolvă Messi”. Iar Messi e totuși om și n-o poate rezolva frate de fiecare dată. Dar n-ai cu cine. Bartomeu și el a mers pe același principiu. Știi cum se spunea pe vremuri? Real, Barcelona, Bayern, Milan și încă 3-4 sunt echipe foarte mari care n-au nevoie domne de antrenor că joacă ăia și singuri.

Ei iată că nu joacă și singuri, iar Messi nu poate juca nici el singur. Are nevoie de sprijin. Îți pleacă Xavi, Iniesta, Neymar, iar acum Suarez. Ce urmează? Tot respectul pentru Ansu Fati sau Dembele, dar momentan este destul de dificil ca ei să-l sprijine cu adevărat pe Leo.

Sunt foarte curios cum se va descurca Coutinho și mă bucur că o să rămână la Barcelona. Revenind la motivul plecării lui Messi cred eu că toată această controversă a plecat și din vestiar, nu este 100% decizia lui Leo. Cine îl suportă pe Bartomeu pe Camp Nou? Scrie-mi mai jos în secțiunea de comentarii numele unui om important din vestiar care are o relație bună cu Bartomeu. Chiar sunt curios. Poate nu mai sunt eu la curent cu ultimele știri, dar din câte am citit nimeni nu-l prea vrea pe Bartomeu.

Fotbalul ar fi mers mai departe chiar și fără Messi la Barcelona, dar pentru unul care ține cu Barcelona de vreo 12-13 ani este destul de greu să creadă că o legendă vie a clubului poate pleca de pe o zi pe alta. Scandal azi, mâine 2-3-4 oferte pe masă. Greu de crezut!

Messi în opinia mea se va retrage de pe Camp Nou. E mersul firesc al lucrurilor pentru un fotbalist atât de important. Dar rămâne de văzut ce se va întâmpla. Viața merge înainte! Barcelona rămâne echipa mea favorită, iar Messi va fi în continuare de pe altă planetă indiferent ce tricou va îmbrăca.

Aștept să citesc în secțiunea de comentarii părerea voastră despre acest subiect. Nu uitați să mă urmăriți și pe #Facebook și @Instagram.

Următorul articol de pe #blog o să fie desigur unul despre business. 🙂

#SharingIsCaring
Written by Casian Soneriu
Saut, Casian Șoneriu sunt și îți mulțumesc că ai intrat pe blogul meu. Sunt blogger de 6 ani, ca să vezi ce trece timpul. În plus, cochetez cu antreprenoriatul, sunt jurnalist și marketer și mă mândresc cu faptul că fac ceea ce mă pasionează. Lucru pe care te îndemn să-l faci și tu pentru o viață mai fericită! Și nu uita, poți obține succesul (indiferent ce înseamnă succes pentru tine) prin multă muncă și dedicare.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.