După ce săptămâna trecută am stat de vorbă cu Azdren Llullaku, iată că de această dată avem un invitat venit chiar de la masa comentatorilor. Am plăcerea să discut cu Ion Alexandru, ”aterizat” pe plaiurile mioritice din ”nămoliga 1” după ce a comentat alături de Mihai Mironică semi-finala Real-Atletico chiar de pe Bernabeu. Dacă iubești fotbalul atunci cu siguranță ai văzut un meci comentat de Ion Alexandru. Partidele de top de pe Sport.ro și Pro TV sunt însoțite pe fundal de vocea lui Ion Alexandru.

Trecând direct la subiect, Ion mi-a spus că a ales-o pe Juventus ca favorită la câștigare trofeului cu urechi mari datorită faptului că are un lot echilibrat și un antrenor cu experiență. Având în vedere că Ion Alexandru a comentat pentru PRO TV atât partide de la Euro 2016 precum și unele dintre cele mai importante meciuri din Uefa Champions League, l-am întrebat pe Ion care este cea mai intensă experiență, cea din UCL sau cea de la Euro, iată răspunsul acestuia:

Sunt sentimente diferite. UCL înseamnă pasiune pură, în timp ce EURO este despre orgoliul unor națiuni. Paradoxal pentru mine cel ami frumos a fost din UEL: Liverpool – Dortmund, cu aceea intoarcere fenomenală.

Ion Alexandru este un mare fan al celor de la Spurs așadar nu putem să nu-l întreb câte ceva despre echipa lui Harry Kane. O să fie sezonul 2017-2018 anul lui Tottenham?

Este foarte greu pentru Spurs să câștige titlul in Anglia, dar putem spera la un nou sezon de excepție. În ultimii 2 ani, Tottenham a reușit să fie acaolo sus, iar meritul este în proporție mare al managerului nostru. Pochettino a reușit sa găsească cifrul acestei echipe și să producă un fotbal frumos și eficient. 

Am trecut de la Champions League la fotbalul din Liga 1 iar Ion mi-a mărturisit că nu avem un campionat atât de slab precum se plâng mai toți fanii fotbalului din țara noastră.

Liga 1 nu este atât de slabă pe cat se plâng mai toți fanii din România. Faptul că am avut o echipă în primăvara europeană (Serbia, Croația, Suedia sau Norvegia nu pot spune asta) ne dă speranțe. Campionatul a scăzut în valoare, dar a crescut în intensitate. Problema este că nu umplem stadioane, dar sper ca din sezonul viitor, cluburile să se implice mai mult într-un proiect de anvergură pentru a atrage oameni la meciuri.

FCSB, Viitorul și Dinamo se bat pentru primele 2 locuri așadar întrebarea următoare este pe undeva previzibilă. Care crezi că sunt șansele să avem o echipă în grupele UCL în sezonul viitor?

Sansele sunt mici, dar sperăm că echipele care ne vor reprezenta în preliminarii să fie mai optimiste decât mine și cu o mentalitate corectă sa ajungă acolo.

În continuare am vorbit și despre fotbaliști preferați, alte pasiuni și despre munca de jurnalist sportiv dar am abordat și subiectul echipei naționale. Dar este mai bine să-l las pe Ion Alexandru să ”preia legătura”.

Daum trebuie să ramână până la finalul contractului. Omul lucrează corect, așa cum lucrează el. Faptul că a fost angajat este responsabiliatea șefului FRF. Burleanu nu-l va da afară. Mie potrivit pentru postul de selecționer mi se pare Walter Zenga. Are mai multe calități și în plus intrunește doua conditii într-un singur om: este străin, dar știe bine fotbalul românesc. O altă variantă bună este Dan Petrescu.

Munca de jurnalist sportiv este foarte frumoasă, dar și grea. Principala calitate a unui om care se apucă de meseria asta trebuie să fie dorința. Daca ești pregătit să muncești și 12-14 ore pe zi și dacă știi că weekend-ul este perioada în care muncești cel mai mult atunci ești gata să începi meseria asta. Vei avea însă satisfacții mari și vei reuși să faci ceea ce iți place.

Îmi plac multe sporturi: handbal, tenis,baschet, snooker, volei. Cel mai mult, însă, îmi place să petrec timp cu familia. Baieții mei sunt la vârsta în care descoperă lumea și este fascinant să fiu alături de soție și de ei.

Este foarte greu să spun un singur jucător preferat. Sunt mulți care îmi plac în acest moment. Cum aș putea spune Messi fără Suarez sau Ronaldo fără Neymar. Îmi place foarte mult Dele Alli, așa cum Buffon este incredibil. Mi-am cunoscut idolul din copilărie, Mancini și sper să-l cunosc pe Gascoigne, un alt jucător pe care l-am iubit de copil și de care se leagă primele sentimente pentru Tottenham. O întâlnire extraordinară a fost cu Eusebio la Euro 2004. 

Ion Alexandru organizează în luna Iunie a acestui an un eveniment foarte interesant de fotbal între membrii fan cluburilor din România ale unor echipe importante precum Barcelona, Milan sau Inter. L-am rugat pe Ion să-mi spună câteva cuvinte despre eveniment însă nu uita că poți afla detalii și de pe pagina de Facebook @FansCup2017.

Fans Cup este o idee a mea mai veche, dar în acest an m-am mobilizat. Fans Cup este o îmbinare între fotbal și pasiune, în care cei care vor participa se vor simți bine alături de oameni care au același hobby. Mă bucur că reușim să organizăm acest turneu în care fanii, deși rivali, vor putea să bea o bere și să se simtă bine pe terenul de fotbal. Faptul ca îl organizăm în  ziua finalei Champions League are o semnificație puternică.”Oricine poate fi campion” este motto-ul nostru și asta se va vedea pe teren pe 3 iunie.

Iată că și al 2-lea interviu din seria noastră a ajuns la final. Revin săptămâna viitoare cu un interviu proaspăt scos din cuptor însă, aștept să-mi propui câteva nume de personalități din lumea sportului rege pe care să le iau la întrebări precum am făcut și astăzi cu Ion Alexandru. Vreau să știu ce părere ai despre interviul cu pricina și te invit să-ți exprimi părerea în secțiunea de comentarii de mai jos.

Cum spune un comentator sportiv la finalul partidei, ”până data viitoare, toate cele bune”. 😀

 

Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.