Mulți îl cunosc pe Bogdan Socol ca pe acel comentator de la Digi care parcă e născut în Argentina și a ajuns din întâmplare într-o lume în care este un rebel neînțeles de nimeni. Este acel comentator care nu se plictisește să strige ”gooool” ca nimeni altul sau care are o marcă aproape înregistrată, acel inconfundabil ”uiiiii, Dumnezeule” care ne-a făcut să simțim meciurile care împart orașe, țări sau continente în două . Eu am ocazia să-l descopăr pe Bogdan din alte ipostaze. Știu cât de mult iubește fotbalul și cu câtă pasiune scrie și vorbește despre acest sport. Din singurul comentator de la Digi cu două finale de UCL comentate live de pe stadion, Bogdan a devenit brusc comentatorul care nu știe altceva decât să alunge telespectatorii. Ciudat, nu?

Din experiența lui Bogdan putem să învățăm toți. Dacă în 2012 primea premiul pentru comentatorul anului, astăzi Bogdan a comentat ultimul meci pentru Digi. Tot pe Digi Sport 4. O retragere precum cea a lui Iker Casillas, care apoi a renăscut din propria cenușă precum pasărea Pheonix. La fel o să revină și Bogdan cu forțe proaspete și obiective mărețe. Mulți au vărsat o lacrimă în momentul în care Totti a părăsit arena, eu am vărsat o lacrimă în timp ce citeam articolul de pe bogdansocol.ro. Se spune că dacă vrei să destabilizezi pe cineva, îl lovești în punctul sensibil. Pe Bogdan n-au reușit să-l învingă, au reușit doar să-l bage într-o pauză forțată. O pauză pe care nu și-o dorea nimeni. Speram să nu ajung niciodată să scriu acest articol, preferam să las blogul fără conținut nou încă o săptămână. Dar nu pot să trec peste acest eveniment trist fără a scrie câteva rânduri pe blog.

Când spun Bogdan Socol mă gândesc în primul rând la prietenia care ne leagă de mai bine de un an dar și la meciul Steaua-Ajax în care Bogdan a reușit ca de obicei să se ridice la nivelul jucătorilor și nu în ultimul rând la nivelul tribunelor. O să-mi lipsească comentariul inconfundabil al lui Bogdan. O să-mi lipsească meciurile la care mă uit doar pentru că sunt comentate de Bogdan. Ultimul de acest gen a fost Deportivo-Alaves 1-0. Pe Digi Sport 2 jucau Real Madrid și Betis, pe scurt spectacol garantat. Am preferat să mă uit a 2-a zi la scorul final chiar dacă Real Madrid este rivala de moarte a formației mele favorite. M-am delectat cu comentariul lui Bogdan, paradele lui Panti și duelurile lui Ando.

Timp de 2 luni fotbalul n-o să mai fie la fel. Dar ăsta nu-i sfârșitul, e doar o pauză după 15 ani de muncă!

 

Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.