Barcelona în Premier League? Cine naiba și-ar putea imagina așa ceva? Simpatizez această echipă de la 8 ani și fotbalul n-ar mai fi la fel dacă Barcelona s-ar duce să joace în Anglia. Nu știu câți fani ai Barcei s-ar mai uita la meciurile echipei văzând că în loc să joace cu Real Sociedad sau Valencia, au deplasare la Stoke sau Burnley. Derby-ul care naște an de an atât de multe pasiuni s-ar duce de râpă, meciul care împarte de fiecare dată planeta în două ar ajunge istorie. Acel ”Mes que un clube” n-ar mai însemna mare lucru într-o lume în care unicitatea Barcelonei s-ar risipi.

Îmi și imaginez cum Messi și Iniesta ar plânge de fericire la auzirea veștii că derby-ul cel mare e cu City-ul lui Pep, nu cu Real-ul lui Zidane. Parcă văd steagul cataluniei fluturând pe Anfield sau pe Wenger venit să joace cu Alexis și Ozil contra Barcelonei, sau ce o să mai rămână din ea. 🙂 În opinia mea este deja foarte grav faptul că Barcelona-Las Palmas s-a jucat fără spectatori. Am văzut că o familie a venit tocmai din Australia pentru a vedea meciul și au sfârșit prin a-și face poze cu poarta închisă a stadionului. Trist, foarte trist!

Continui să spun că politica nu trebuie să-și bage coada în fotbal, sau și în fotbal mai bine zis. Dar trăim vremuri în care sport fără politică nu se prea poate, politică fără sport o să se poată face fără probleme. Vedem exemplul țării noastre unde până acum 1-2 ani se făceau săli de sport și multe altele. Dar acum bum, Rapid-ul e politizat (culmea) Steaua aia adevărată nu mai e în Liga 1. Dintr-o dată a devenit aia din Liga a IV-a.  Acum câțiva ani când Talpan se poza la oficiala din Ghencea, Steaua adevărată era la Becali. Poate că a trecut Houdini pe la Armată ș a făcut o magie.

Revenind la Barcelona, pentru mine personal fotbalul n-o să fie același fără Barcelona-Real Madrid sau Barcelona-Valencia. N-am să țin cu vreo altă echipă dar nici la meciurile Barcelonei din Premier League nu o să mă uit. Să sperăm totuși că n-o să fim puși în situația să dăm pe Eurosport pentru a vedea cum se mai mișcă Deulofeu sau Semedo.

Voi ce părere aveți în legătură cu acest subiect? Secțiunea de comentarii este mai jos. O să continuați să susțineți Barcelona dacă o să joace în Premier League? Pierde Barcelona din esența care o diferențează de celelalte cluburi? În cazul în care o să se îndrepte spre Premier League, credeți că Messi sau Suarez vor rămâne la formația de pe Camp Nou?

 

Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

    2 comentarii

  1. CATENACCIO octombrie 2, 2017 at 6:01 pm

    copile nu intelegi mare lucru. ca sa ajunga catalunya un stat e cale lunga. doi la mana esti sigur ca cei din premier league sau alt campionat ii asteapta cu bratele deschise pe catalani? candva celtic si rangers au vrut sa evolueze in premier league si au fost invitate sa se inscrie in ultima divizie

  2. Casian octombrie 3, 2017 at 6:39 pm

    Daca e cale lunga pana catalunya sa ajunga un stat atunci nu trebuie sa deschidem acest subiect sau cum? In plus pe tot internetul umbla zvonul acesta, mai mult sau mai putin fondat. Tocmai de aceea asta-i un blog ci nu un site de stiri, la fel ca si tine, pot discuta orice doresc pe blogul meu, amice…

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.