Din 2009 și până 2018, planeta a fost împărțită în două. Și încă se întâmplă acest lucru, în ciuda faptului că Ronaldo nu mai e în La Liga. Discuții peste discuții. Care e mai bun? Ronaldo muncitorul sau Messi talentatul? Injurii peste injurii și argumente fără gram de substanță.

Ani în care ”duelul” dintre Messi și Ronaldo a făcut deliciul presei. Știu despre ce este vorba pentru că am trecut și eu prin asta. Țin cu Barcelona de la 8 ani, iar favoritul meu este nimeni altul decât Leo Messi. Eram pregătit să sar la gâtul oricui avea curajul să spună că Ronaldo e mai bun. N-am conceput asta nici în anul în care Ronaldo a câștigat EURO cu naționala și Champions League cu Real. Am zis că e imposibil. Că e doar un moment, iar Messi o să revină în stilul caracteristic.

Așa a și fost. Nimic nu e veșnic în fotbal. Acum pare că Messi este favorit la Balonul de Aur și o să-l depășească din nou pe Ronaldo. Doar că acum nu mai este vorba de asta. La un moment dat ajungi la un fel de ”maturitate fotbalistică” dacă îmi permiteți să o numesc așa. Vorbesc acum cu microbiștii. Cei care mănâncă fotbal pe pâine, cei care sunt implicați într-un fel sau altul în ”duelul” Messi- Ronaldo.

Messi rămâne în opinia mea cel mai bun jucător din istorie. Pentru că este magic și pentru că joacă la Barcelona, echipa mea favorită. Însă Ronaldo este un exemplu demn de urmat. Și am avut o revelație când am văzut un video pe care din fericire l-am găsit acum pe Facebook și o să vi-l las mai jos.

Ronaldo a declarat că ziua în care a câștigat trofeul UCL cu Untied în fața lui Chelsea este cea mai proastă zi din viața lui. De ce? În ciuda faptului că a înscris în timpul regulamentar, CR7 a ratat la penalty-uri și Sir Alex s-a îndepăratat pentru o secundă de trofeul mult râvnit.

Toți erau fericiți, dar un singur om n-a putut trece peste. Câțiva ani mai târziu, Ronaldo decidea din penalty finala Champions League pe care Real o câștiga la Milano în fața rivalei Atletico. Atunci am zis că tot ce trebuie să fac este să mă bucur de faptul că am șansa să fiu contemporan atât cu Messi cât și cu Ronaldo. Două fenomene și doi sportivi incredibili.


Fă ceea ce-ți place și nu o să-ți pierzi motivația în momentele dificle! 🙂

 

Written by Casian
Numele meu este Casian Șoneriu. Sunt blogger, jurnalist online și om foarte pasionat de marketing și fotbal. Scriu pe blog despre principalele mele pasiuni și când am ocazia nu ezit să o fac chiar în același articol.

Leave a Comment
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.